Szolgáltatók Új megoldásokat hozott a járvány az autóipari vállalatok számára

Új megoldásokat hozott a járvány az autóipari vállalatok számára

autopro.hu | 2020.11.06 16:21

Új megoldásokat hozott a járvány az autóipari vállalatok számára

Fotó: Facebook/QFDconsultancy

November 3-án immár 9. alkalommal került megrendezésre a Regionális Autóipari Beszállító Konferencia a QFD. Mérnöki Tanácsadó Kft. rendezésében. A járványhelyzetre való tekintettel, szakítva az eddigi gyakorlattal a résztvevők idén online formában vehettek részt az eseményen.

Hirdetés

A konferencia résztvevőit hét előadás, egy panelbeszélgetés és három workshop várta, hogy részletekbe menően tájékozódhassanak a gépjárműipar aktualitásairól. Az előadók között, a két német autógyár mellett, idén is köszönthettük a legnagyobb Tier 1-es cégek képviselőit.

A konferenciát Szabó András Viktor, a QFD Kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg. A délelőtti órákban az előadók elemezték a járműipar jelenlegi kihívásait, kiemelt hangsúlyt fektetve a COVID-19 által okozott nehézségek kezelési lehetőségeire. Mindkét autógyár képviselői kitértek előadásaikban az új projektek bevezetésével kapcsolatos gyakori problémákra és a lehetséges megoldásokra. Szuda Csaba, a Clarion Hungária Kft. ügyvezetője, a vészhelyzeti tervezés folyamatáról tartott előadást, mely mára sajnos napi rutinná vált a cégek életében. A jelenleg igénybe vehető, aktuális, állami, autóipari beszállítók számára elérhető támogatási lehetőségekről is tájékozódhattak a résztvevők a Nemzeti Befektetési Ügynökség egyik igazgatója, Oláh-Kántor Adrienn előadásából.

A panelbeszélgetés során a Continental, a Clarion, a Salgglas és a Kongsberg vezetői beszélgettek az aktuális kihívásokról, saját tapasztalataikról és cégeiknél alkalmazott megoldásokról.

A hagyományokhoz híven a konferenciát workshopok zárták, ahol a résztvevők mélyebb betekintést kaphattak olyan új és egyre hangsúlyosabbá váló követelményekbe, mint a termékintegritás, a TISAX és az MMOG/LE.

A 2020-as évre rányomta bélyegét a COVID-19 vírus megjelenése, amely új megoldásokat hívott életre az képzési szolgáltatások területén is. Szabó András Viktortól megtudhattuk, hogy a VDA QMC és a QFD Kft., lépést tartva az aktuális kihívásokkal, jövőben további online formában megtartott rendezvényekkel színesíti a cég képzési- és rendezvénypalettáját.

Kiemelt Partnereink