Szolgáltatók Új ipari park létesült Csurgón

Új ipari park létesült Csurgón

MTI | 2022.03.17 17:17

Új ipari park létesült Csurgón

Fotó: Facebook/szijjarto.peter.official

Önmagán túlmutató jelentőséggel bír az ipari parkok létrehozása, ugyanis ezek hozzájárulnak azon versenyképes, beruházásbarát környezet további erősítéséhez, amelynek nyomán a magyar gazdaság tavaly a válság ellenére is rekordévet zárhatott – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Hirdetés

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Csurgói Ipari Park átadó ünnepségén arról számolt be, hogy a 450 millió forintos európai uniós támogatással megvalósult infrastrukturális fejlesztés eredményeként 8,5 hektáros, tovább bővíthető területet alakítottak ki.

Mint mondta, környezetbarát módon kiépült a teljes közmű- és úthálózat, a vízelvezető rendszer és az informatikai háttér, ráadásul a létesítmény logisztikai adottságai is kiválóak, így minden bizonnyal jelentős beruházások érkeznek majd ide, ami több száz új munkahely létrehozását teszi lehetővé a jövőben.

„A beruházásösztönzés nem filozófiai vagy ideológiai, hanem fizikai kérdés: ha van hely, akkor lehet beruházásokat hozni. Itt már van, úgyhogy mi azon leszünk, hogy minél több beruházást hozzunk ide” - hangsúlyozta.

Beruházás Nagykanizsán

Szijjártó Péter a műanyag termékek gyártásával foglalkozó WAREMA vállalatcsoport beruházásának bejelentésén (a Csurgóhoz közeli Nagykanizsán) elmondta, hogy a német cég egyszerre három magyar városban végrehajtott fejlesztésének értéke 11 milliárd forint, amelyhez az állam 1,8 milliárd forint támogatást nyújt, így segítve 150 új munkahely létrejöttét Nagykanizsán, Gyálon és Pécsen.

Végül kiemelte, hogy tavaly megdőlt a magyar-német kereskedelmi forgalom rekordja is, miután annak értéke 12 százalékos növekedéssel átlépte a 60 milliárd eurót. Eközben a Németországba irányuló magyar export volumene 9 százalékkal bővült, és meghaladta a 30 milliárd eurót.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink