Szolgáltatók Tovább terjeszkedik az FCA és a Waymo: még 62 ezer önvezetőt terveznek

Tovább terjeszkedik az FCA és a Waymo: még 62 ezer önvezetőt terveznek

autopro.hu/Sz.K. | 2018.06.06 13:00

Tovább terjeszkedik az FCA és a Waymo: még 62 ezer önvezetőt terveznek

Phoenixben a Waymónak jelenleg 600 önvezető Chrysler Pacifica hibrid autója van az utakon, ez alaposan megváltozhat: az FCA bejelentette, hogy akár 62 ezer további járművet is szállíthat a Google önvezető vállalatának.

Hirdetés

Egy ideje már együttműködik a Google-féle Waymo és a Fiat Chrysler az autonóm mobilitás fejlesztésében, sőt a duó munkája olyannyira produktív, hogy a legújabb hírek szerint alaposan megnövelnék az önvezett tesztflotta létszámát. A vállalatok bejelentették: megfontolják, hogy szabadalmi partnerségen keresztül a Waymo technológiáját kereskedelmileg is elérhetővé teszik az FCA járművei számára. Az FCA építené az autókat, a Waymo pedig biztosítaná az önvezető rendszereket.

– Az FCA elkötelezett amellett, hogy ügyfeleinkhez eljuttassuk az önvezető technológiákat, olyan módon, ami biztonságos, hatékony és valós mondta el Sergio Marchionne, az FCA vezérigazgatója.

– A Waymo célja már az első naptól, hogy megépítse a világ legtapasztaltabb sofőrjét, és elérést nyújtson az embereknek az önvezető technológiákhoz, ami biztonságosabbá teszi közútjainkat tette hozzá John Krafcik, a Waymo vezérigazgatója. – Izgatottak vagyunk, hogy elmélyíthetjük kapcsolatunkat az FCA-val, ezzel támogatva sofőr nélküli szolgáltatásunkat, és lehetővé téve jövőbeli termékek felfedezését, mindezzel támogatva a Waymo küldetését.

Egy további szolgáltatás, ami várhatóan még idén elindul, lehetővé teszi a nyilvánosság számára, hogy a Waymo kisbuszát használja sofőr nélküli utazáshoz.

A járművek a Waymo önvezető technológiájával vannak felszerelve, és több mint hatmillió mérföldet tettek meg a tesztelés során. A tavalyi év végétől a Waymo önvezető autóinak már sokkal kevesebb emberi beavatkozásra volt szükségük, mint a versenytársakénak. Az év elején a Waymo bejelentette partnerkapcsolatát a Jaguar Land Roverrel is, autonóm Jaguar I-Pace elektromos autókon dolgoznak együtt.

Kiemelt Partnereink