Szolgáltatók Több ezer ügyfelét vádolja autólopással a Hertz

Több ezer ügyfelét vádolja autólopással a Hertz

autopro.hu/V.M. | 2022.02.18 11:17

Több ezer ügyfelét vádolja autólopással a Hertz

Fotó: instagram.com/hertz

Bírósági dokumentumok szerint a világ egyik vezető autókölcsönzője, a Hertz minden évben több ezer ügyfelét vádolja meg autólopással. Ez azonban csak az egyik fele a történetnek, ugyanis az alaptalannak tartott vádak miatt több száz ügyfél perli a vállalatot.

Hirdetés

A megalapozatlanul letartóztatott ügyfelek ügyvédje egy, az amerikai Wilmingtonban benyújtott bírósági dokumentumokban azt írja, hogy a Hertz négy év alatt évente mintegy 8000 alkalommal tett feljelentést lopás miatt. A Hertz által bírósági végzésre közzétett adatok ugyanakkor nem tartalmaznak elkövetők szerinti bontást, így az nem derül ki, hogy a feljelentések mekkora hányada irányult ügyfelek ellen.

A Hertz bizonyos körülmények fennállása esetén értesíti a rendőrséget arról, hogy egy ügyfele ellophatta autóját. A cég 220 felperese szerint azonban sok letartóztatottról derül ki végül, hogy érvényes kölcsönzési szerződéssel rendelkezik.

Bebörtönzéssel végződtek a kölcsönzések

Bírósági iratok szerint a Hertz egyes ügyfeleit bebörtönözték, némelyiküket évekkel azután, hogy kikölcsönözték, majd visszavitték autójukat. Legalább egy sértettet állítólag fegyverrel kényszerített együttműködésre a rendőrség, csupán órákkal azután, hogy kifizette a kölcsönzés díját.

Az alaptalannak vélt feljelentések gyakran hosszú távú kölcsönzésekhez kapcsolódnak, melyeket van, hogy közvetlenül a céggel, van, hogy egy biztosító vállalaton keresztül kötnek az ügyfelek.

A Detroit News továbbá idézi a CBS hírcsatorna egy riportját, amiben az áll, hogy a Hertz saját közlése szerint a legtöbb peres ügy olyan ügyfelekhez kötődik, akik több hét vagy hónap késésben voltak a kölcsönzött jármű visszaszállításában. A vállalat továbbá közölte, hogy csak akkor vonja be a hatóságokat, miután a kapcsolatfelvétel minden lehetőségével éltek.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink