Szolgáltatók Távozik az International Airlines vezérigazgatója

Távozik az International Airlines vezérigazgatója

MTI/autopro.hu | 2020.01.09 17:42

Távozik az International Airlines vezérigazgatója

Fotó: Pexels

Lemond vezérigazgatói pozíciójáról Willie Walsh, az International Airlines Group (IAG) vezérigazgatója, aki megalakulása, 2011 óta vezette a légitársasági csoportot. Március 26-ig fogja még betölteni a vezérigazgatói pozíciót, júniustól pedig nyugdíjba vonul.

Hirdetés

Az IAG közleménye szerint az ír szakembert Luis Gallego, az Iberia vezérigazgatója váltja 2020 márciusában, az ő utódlásáról az Iberia menedzsmentje később gondoskodik.

Willie Walsh 1979-ben pilótaként kezdte pályafutását az ír Aer Lingusnál, majd 2001-ben vezérigazgatónak nevezték ki. A British Airways irányítását 2005-ben vette át. Az International Airlines Groupot 2011-ben hozta létre a spanyol Iberiával való egyesülés után. A csoporthoz azóta a Vueling, a Level, az Aer Lingus és az Air Europa is csatlakozott. 2019-re Európa harmadik legnagyobb forgalmat bonyolító csoportja lett az IAG 118 milliós utasforgalommal.

„Igazán megtisztelő, hogy részese lehettem az IAG megalapításának és folyamatos fejlesztésének. Az elmúlt 15 év során számos kiváló szakemberrel dolgozhattam együtt a British Airwaysnél és az IAG-nél egyaránt. Luis mindig is meghatározó tagja volt a csapatnak. Az elmúlt évek során bizonyosságot adott vezetői képességeiről, így biztos vagyok benne, hogy kiválóan ellátja majd az új feladatait” - köszöntötte Willie Walsh utódját.

Nyitókép: pixabay.com

Kiemelt Partnereink