Szolgáltatók Száz új töltőállomáson lehet majd bevásárlás közben autót tölteni

Száz új töltőállomáson lehet majd bevásárlás közben autót tölteni

autopro.hu | 2019.05.09 16:03

Száz új töltőállomáson lehet majd bevásárlás közben autót tölteni

A hálózat kiépítése már elindult: csütörtökön Nyíregyházán átadták az Aldi és az E.ON első közös töltőállomását. A töltőpontok az áruházak parkolóiban lesznek.

Hirdetés

Az energiavállalat és a kereskedelmi áruházlánc múlt évben kötött megállapodást arról, hogy 123 magyarországi Aldi parkolójában lesz elérhető E.ON által telepített és üzemeltetett töltőpont.

2018-ban Magyarországon 1 284 elektromos autót helyeztek forgalomba, ez önmagában annyi, mint Csehországban és Lengyelországban együttesen, sőt négyszer annyi, mint ahány elektromos autót például Szlovákiában üzembe helyeztek.

Elektromos autóból hazánkban jelenleg Budapesten és a környező településeken üzemel a legtöbb. A környezetkímélő járművek elterjedésének egyik akadálya a hézagos töltőállomás-hálózat, ami most megváltozhat az E.ON és az Aldi egységes, országos elektromosautó-töltőállomás hálózatával – hangsúlyozza a két cég közleménye.

Az első 6 oszlopot Nyíregyházán építették ki és helyezték üzembe, a hálózatba a tervek szerint nyár közepéig Szolnokot, Debrecent, Pécset, Székesfehérvárt, Veszprémet, Győrt és Sopront is bekapcsolják.

Kiemelt Partnereink