Szolgáltatók Rengeteg teherautót elektrifikál a Pepper Motion

Rengeteg teherautót elektrifikál a Pepper Motion

autopro.hu/P.B. | 2021.09.08 08:23

Rengeteg teherautót elektrifikál a Pepper Motion

Fotó: Daimler Media

A hagyományos hajtású járművek utólagos elektrifikálására szakosodott Pepper Motion bejelentette, hogy számos teherautó modellt fognak átalakítani a közeljövőben. 2023-ra Mercedes, MAN és Iveco teherautókat is elektrifikálni fog a cég.

Hirdetés

Az elektromos átalakításra szakosodott Pepper Motion (korábban e-troFit) konkretizálta, hogy milyen új haszongépjárműveket tervez átalakítani a közeljövőben. Az első változatok 2022 tavaszán kerülnek sorozatgyártásra.

Amikor az e-troFit neve Pepper Motionre változott, a vállalat már bejelentette, hogy a Pepper Motion márkanév alatt a haszongépjárműveket is fognak gyártani, ám a most bemutatott tervek nem mennek olyan messzire.

A cég közleménye szerint szabadon méretezhető, elektrifikáló készletekről van szó új járművekhez, különösen 7,5 tonnánál nehezebb teherautókhoz. A csomag tartalmazza az átalakításhoz vagy az új jármű karosszériához szükséges összes alkatrészt - azaz az akkumulátort, a villanymotort, a kiegészítő alkatrészeket és a vezérlőegységet, mely az ISO26262 szabvány szerinti biztonsági funkciókkal van ellátva. A rendeltetéstől függően az akkumulátor 120 kilowattóráról 240, 360 vagy akár 700 kilowattórára növelhető.

Mercedes modellekkel kezd a cég

Az első utólagosan elektrifikált modell a Mercedes Actros és Atego lesz 2022 tavaszán. Ezeket követi több MAN és Iveco modell 2023-ban, de a cég eladásokért és marketingért felelős vezetője, Robert Reisenauer elmondta, hogy bármilyen teherautó átalakítható elektromossá a cég megoldásával.

A Pepper célja ezer készlet telepítése 2024-ig. A csomagot Tier 1 megoldásként is elérhetővé teszik az alvázépítők és az OEM-ek számára, hogy integrálhassák az új fejlesztésekbe vagy a meglévő modellsorozatokba, és így karbonsemleges új járműveket vezethessenek be – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink