Szolgáltatók Öreg autókra is kedvezményes márkaszerviz

Öreg autókra is kedvezményes márkaszerviz

autopro.hu/B.Cs. | 2013.09.26 13:30

Öreg autókra is kedvezményes márkaszerviz

A piaci tendenciákhoz és az ügyféligényekhez igazodva újabb kedvezményszintet alakított ki a Porsche Hungaria a márkaszerviz hálózat ügyfelei részére.

Hirdetés

A korábban bevezetett, négy évesnél idősebb autókra vonatkozó, kedvezményes feltételeket biztosító szerviz 4+ után a márkakereskedések javítóműhelyei a Go! Service programban szerviz 8+ csomaggal várják a 8 évnél idősebb gépjárművek tulajdonosait.

A Porsche Hungaria idén tavasszal kezdett a Go! Service program fejlesztésébe, amellyel Európában egyedülálló módon egységessé és áttekinthetővé kívánta tenni a cég szerteágazó szervizajánlatait. A szeptembertől elérhető online rendszer a márkaszerviz ügyfelek érdekében jött létre, hogy jobban átláthatóvá váljanak a széleskörű ajánlatok, s emellett pedig a tagsági kártya alapú rendszerrel a márkakereskedésekhez invitálja az ügyfeleket. Mindemellett fontos szempont volt a rendszer felépítésekor az ügyfélelégedettség növelése, valamint az ügyfélmegtartás is, hiszen a tapasztalatok azt mutatták az utóbbi időszakban, hogy a hazai autótulajdonosok jelentős része, – akár több mint 50 százaléka –, a garanciaidő lejártával elfordul a márkaszervizektől, s máshol javíttatja autóját probléma esetén.

A piaci tendenciák alapján a garancia elmúltával legtöbben a márkafüggetlen szektor irányába fordulnak, ahol a fő vonzerőt a számlamentes munkavégzés, s az így megspórolható 27 százalékos ÁFA jelentheti. A gépkocsik tulajdonosai így rövidtávon nyerhetnek, azonban meghibásodás vagy akár baleset esetén, számla híján nem tudják igazolni, hogy gépjárművük megfelelően karbantartott, javított volt és garanciájuk sincs az elvégzett munkákra. A független javítóműhelyekben végzett munka az ott felhasznált utángyártott alkatrészeknek, a sokszor hiányos szakmai felkészültségnek és a nem megfelelő műszeres diagnosztikai háttérnek köszönhetően komoly értékvesztést okozhat, de akár balesetveszélyt és az utasokra nézve nagyon kockázatot hordozhat.

VW-márkaszerviz Leverkusenben

A szerviz 4+ ajánlatot 2010-ben hirdette meg a Porsche Hungaria öt márkája (Volkswagen, Audi, Seat, Škoda és Volkswagen Haszonjárművek) annak érdekében, hogy megfelelő alternatívát nyújtson a független javítóműhelyekkel szemben a garancia idő lejárta után, az autók életciklusának második szakaszában. Kifejezetten a 4 évesnél idősebb gépkocsik tulajainak nyújt lehetőséget arra, hogy négykerekűjüket a márkaszervizek által nyújtott magas minőségben, gyári eredeti alkatrészekkel, ugyanakkor jelentős kedvezményekkel javíttassák. A szerviz 8+ program a nyolc évnél idősebb gépjárművek tulajdonosainak egy újabb kedvezményszintet határozott meg olcsóbb, de gyári minőségű, úgynevezett economy alkatrészek felhasználásával. Ennek köszönhetően a gépjármű teljes életútján lehetőség van arra, hogy a kocsi életkorának megfelelő, gyári előírás szerinti ellenőrzést kapjon elérhető áron.

Az öt évesnél idősebb autókhoz kialakított economy alkatrészeket a Volkswagen-csoport műszaki fejlesztési- és minőségbiztosítási részlege közös fejlesztési folyamat során dolgozta ki, a felépítési és szerkezeti jellemzők, valamint a felhasznált nyersanyagok megváltoztatásával jelentős, akár 25 százalékos árelőnyt értek el. Ezek nem minőségileg gyengébb alkatrészek, hanem az autók magasabb életkorának megfelelő anyagokból és technológiával készültek.

Kiemelt Partnereink