Szolgáltatók Nyer és veszít is a koronavíruson az Uber

Nyer és veszít is a koronavíruson az Uber

autopro.hu/Sz.N. | 2020.03.05 11:20

Nyer és veszít is a koronavíruson az Uber

Fotó: Pixabay

Az Uber Technologies ügyvezető igazgatójának elmondása szerint a vállalat utazásmegosztó szolgáltatásának odavágott a koronavírus járvány kitörése, de a cég ételszállító üzletága valószínűleg profitálni fog a járványból.

Hirdetés

„Nyilvánvalóan nem fog jót tenni az utazásmegosztó szolgáltatásunk eredményeinek, hogy az emberek gyakorlatilag nem hagyják el az otthonaikat. Ezzel szemben az Eats ételszállító szolgáltatásunk nagy valószínűséggel profitálni fog” – mondta Dara Khosrowshahi a Morgan Stanley 2020 Technológia, Média és Telekommunikáció San Francisco-i Konferenciáján.

A megváltozott körülményekből kifolyólag a vezető módosította a vállalat 2020-as pénzügyi célkitűzését.

Az Uber gyorsan helyre fog állni

Khosrowshahi elmondta, az Uber üzleteinek diverzifikáltságának és annak köszönhetően, hogy nem függ beszállítói láncoktól, a vállalat jól kezeli a vírus terjedését és gyorsan vissza fog térni korábbi kerékvágásba.

„A reptéri szolgáltatásunk kissé lelassult, de pánikra semmi ok, nem történt semmi olyan, amit ne lehetne helyrehozni” – mondta a vezető. Pontos számokat nem közölt a visszaesésről.

A reptéri utak az összes Uber foglalásoknak durván 15 százalékát teszik ki, de fontos megjegyezni, hogy ezek a többi utazásnál jóval profitábilisabbak.

Rosszak a gazdasági növekedés kilátásai

Az Egyesült Államok Központi Bankja szükséglépésként kedden csökkentette a kamatlábakat, hogy elkerülje a globális recessziót. Egyidejűleg a Világbank bejelentette, hogy 12 milliárd dolláros támogatással segítené a koronavírussal érintett országokat, ami komoly károkat okozott a repülésnek, turizmusnak és több iparágnak, veszélyeztetve a globális gazdasági növekedés kilátásait.

A koronavírus járvány tavaly év végén robbant ki Kínában és söpört végig Dél-Koreán, Japánon, Európán, Iránon és az Egyesült Államokban - számolt be a Reuters hírportál.

Kiemelt Partnereink