Szolgáltatók Nemsokára jóváhagyhatják az E.On terjeszkedését

Nemsokára jóváhagyhatják az E.On terjeszkedését

autopro.hu/B.A. | 2019.07.15 17:37

Nemsokára jóváhagyhatják az E.On terjeszkedését

Az E.On heteken belül megkaphatja az Európai Unió feltételes jóváhagyását az Innogy megvásárlására a Bloomberg hírügynökség értesülései szerint.

Hirdetés

Állítólag a versenyhatóság nem lát komoly aggályokat a fúzió előtt, ugyanakkor Magyarországon, Csehországban és Németországban is eszközöket értékesíthet az E.On a jóváhagyás érdekében – közölte hírlevelében az Erste Befektetési Zrt. A cég a magyar villamosenergia-érdekeltségeit és a cseh gáz- és villamosenergiai üzletágát adhatja el 0 art a renewablesnow.com a Reutersre hivatkozva.

Szeptember előtt is dönthetnek

A hatóságnak szeptember 20-ig van határideje döntést hozni a versenyhatósági engedélyről, de a megjelent hírek alapján ennél korábban is döntés születhet.

Az Innogy a RWE német energiacégből vált ki évekkel ezelőtt. Az RWE a hagyományos- és atomenergia-üzletágat vitte tovább, míg az Innogy a megújulókat és az energiaértékesítést. Az E.On is ketté vált akkor, de az E.On a zöld és az atomenergiát vitte tovább, míg a hagyományos üzletág, például a szénerőművek az Uniperhez kerültek.

Nyitókép: instagram.com/innogized

Kiemelt Partnereink