Szolgáltatók Nem biztos, hogy spórol, ha nem hivatalos szervizben javíttat

Nem biztos, hogy spórol, ha nem hivatalos szervizben javíttat

autopro.hu | 2013.11.05 16:44

Nem biztos, hogy spórol, ha nem hivatalos szervizben javíttat

Csak az Europ Assistance (EA) ügyfelei több, mint 8000 esetben kértek segítséget járművük meghibásodása vagy baleset miatt a tavalyi évben. Nem mindegy azonban, hol javíttatjuk autónkat, az egyszeri spórolást drágán megfizethetik az autósok: elveszhet a garancia, vagy újbóli költséges javításokra is szükség lehet.

Hirdetés

Az Europ Assistance AutoSOS szolgáltatásának keretében a szakemberek már a helyszínen megkísérlik a hiba kijavítását, amennyiben ez nem lehetséges, gondoskodnak a megfelelő, megbízható javítóhelyre való elszállításról is. A 2012-es évben összesen több mint 8100 alkalommal kértek segítséget a társaságtól, ezeknek az eseteknek több mint 60%-ában, csaknem 5200 esetben volt szükség szervizbe szállításra. Az adatokból az is látszik, hogy a leggyakoribb okok, amelyek miatt a járműveket javítani kell, jellemzően a balesetekből adódó sérülések, illetve a motor, a generátor, az elektronika vagy a riasztó meghibásodásai.

Fontos, hogy baj esetén megfelelő szakszervizben vagy márkaszervizben történjen a javítás, hiszen az egyéb műhelyek gyakran nem tudnak megfelelő garanciát adni, valamint a gépkocsi-tulajdonosok számára nehezen ellenőrizhető például az így beépített alkatrészek minősége. Abban sem lehetünk biztosak, hogy pontosan milyen munkafolyamatokat végeztek el a szerelők, például az olaj vagy a légszűrő cseréje esetében. Különösen az újabb gépjárművek esetében egyre nagyobb szerepet kap az elektronika is, és az ilyen jellegű meghibásodásoknál sokszor erre specializált szervizre van szükség a probléma felderítéséhez és orvoslásához.

Az autótulajdonosok talán egyszeri költség tekintetében spórolnak azzal, ha nem regisztrált szakszervizbe vagy márkaszervizbe viszik gépkocsijukat, ám ez könnyen megbosszulhatja magát, és végső soron többletköltséget eredményezhet. Így akár el is veszíthetik a garanciát a járműre, a biztosító pedig nem mindig tudja utólag megtéríteni a költségeket, ha nem hitelesített szervizben történik a javítás. Éppen ezért a Europ Assistance is fokozott figyelmet fordít arra, hogy mely szervizekkel lép szerződéses kapcsolatba.

Egy meghibásodás, vagy baleset esetén a szakszerű javításon kívül a gyorsaság a legfontosabb. Az Europ Assistance ezért több mint 300 szakszervizzel illetve csaknem 20 autógyártó márkaszervizeivel áll kapcsolatban. A társaság statisztikái szerint a szakszervizbe szállítást követően akár 2-3 napos javítási idő után visszakaphatják autójukat a tulajdonosok.


Kiemelt Partnereink