Szolgáltatók Nehezen értelmezhető új KRESZ-tábla jelent meg Budapesten

Nehezen értelmezhető új KRESZ-tábla jelent meg Budapesten

autopro.hu/P.B. | 2023.12.20 12:20

Nehezen értelmezhető új KRESZ-tábla jelent meg Budapesten

Fotó: Facebook/vitezydavid

Egyedi, új közlekedési tábla jelent meg Budapesten, az Üllői úton. A tábla a buszközlekedést hivatott segíteni, ám nincs könnyű dolga az autósoknak, akik találkoznak vele – nehéz elképzelni, hogy a tábla alapján büntetéseket fognak kiróni.

Hirdetés

Nem ritka, hogy a közlekedési táblákat kiegészítésekkel látják el, főleg nagyvárosi környezetben adnak erre okot a körülmények. Léteznek jól megszokott kiegészítő piktogramok és szövegek (például a parkolás módjáról kép, vagy „Kivéve célforgalom” szöveg), illetve előfordulhatnak egyedi esetek is. Most Budapesten, az Üllői úton utóbbi történt, de nem egyszerű az autósok dolga a táblával.

Vitézy Dávid, volt közlekedési államtitkár és a BKK korábbi vezérigazgatója a közösségi médiában posztolt az új közlekedési tábláról. A cél a reptéri 100E autóbusz közlekedésének segítése lenne, ám a megoldás lehet, hogy nem a legegyszerűbb.

„Sávváltás csak a 100E számára engedélyezett”

- áll a táblán. Aki nem jártas a fővárosban, nem biztos, hogy érti, miről van szó, ráadásul a szöveget sem biztos, hogy időben el lehet olvasni, ha éppen jól halad a forgalom az Üllői úton.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink