Szolgáltatók Mindenki számára ad munkavédelmi cipőt a Puma

Mindenki számára ad munkavédelmi cipőt a Puma

Pörge Béla | 2022.04.05 16:21

Mindenki számára ad munkavédelmi cipőt a Puma

Fotó: Magic Tools

Perger Tamás, a Puma Safety munkavédelmi cipőket forgalmazó Magic Tools Kft. marketing vezetője beszélt az autopro.hu-nak adott interjúban a Puma munkavédelmi megoldásairól, a Puma Safety cipők tulajdonságairól és előnyeiről, valamint az új Moto Protect sorozatról.

Hirdetés

- A Puma alapvetően a sportcipőiről és egyéb ruháiról ismert. Hogyan köthető össze ez a terület a munkavédelemmel?

- A Puma a piac egyik vezető sportmárkája. A cég irányai, innovációi, termékfejlesztései és társadalmi politikája mind-mind olyan értékeken alapszanak, amik a sportolókat világbajnokokká teszik. Ezzel a szemlélettel kezdtek el munkacipőket is gyártani. Ahogy a sportolás, úgy a fizikai munka is igénybe veszi a szervezetünket, különösen a lábainkat. A fő elv pedig az volt, hogy a munkakörnyezetben nyújtott szükséges védelmi mechanizmusok mellett biztosítsuk a munkavállalóknak is azt a kényelmet és ergonómiát, ami egészségük megőrzéséhez és fáradtságuk csökkentéséhez szükséges. Mindeközben szeretnénk megőrizni a lábbelik esztétikus, fiatalos, dinamikus és sportos megjelenését is.

- Mekkora szeletet tesz ki a Pumán belül a Puma Safety?

- Sajnos egyelőre egész picikét. Ne feledjük azonban, hogy a Puma jelenleg a világ egyik legnagyobb sport és szabadidő márkája. A sport minden területén jelen vannak és ezen kívül gyártanak szabadidő és utcai cipőket, ruházatot, de még gyerek termékeket is. Az viszont, hogy a Puma Safety lábbelik mekkora részét teszik ki a munkavédelmi lábbeliknek, már egy egészen más kérdés.

Fotó: Magic Tools

- Magyarországon mióta forgalmaz munkavédelmi cipőket a vállalat? Mekkora a piaci részesedésük hazánkban?

- 2010 óta vagyunk a Puma Safety termékek kizárólagos magyarországi forgalmazója és az első perctől nagyon hiszünk a Puma termékek minőségében és abban, hogy nagy szüksége van ilyen jellegű termékekre a magyar munkavállalóknak, szakembereknek és munkáltatóknak. Ma már büszkén mondhatjuk, hogy országszerte több, mint 400 munkavédelmi kereskedésben találhatóak meg a polcokon a Puma Safety munkavédelmi cipők. Jelenleg pedig a Puma Safety Magyarország egyik legnépszerűbb és legkeresettebb munkavédelmi cipő márkája. Ezt a Magyar Marketing Szövetség is így látja, hisz a tavalyi évben egy Marketing Gyémántdíjjal gazdagodtunk Puma Safety termékeink kapcsán.

- Milyen iparágakban használják ezeket a Puma Safety cipőket?

- 68 féle modellünk különböző minősítésekben, biztonsági funkciókkal, különböző alapanyagokkal és gyártási technológiával elérhető. Így a legtöbb iparágban használhatóak a termékeink, így például az autóiparban, a logisztikában, a nehéziparban és még sorolhatnánk. Még kifejezetten női kollekcióval is rendelkezünk: a Miss Safety névre keresztelt termékcsaládunk mind színvilágban, mind ergonómiai kialakításban a hölgyek lábára lett igazítva. Így nagyon széles körben felhasználhatóak termékeink.

- Mit jelent, hogy a motorsport inspirálta a Puma Safety legújabb cipőit? Mi a közös a két területben?

- Leginkább a dizájn, a kényelmi funkciók és a láb stabilitása. A párnázott középtalppal, MTSP csavarodásgátló elemmel készített dupla PU talp az abszolút biztonságos, de mégis kényelmes járást biztosít viselőjének. A belső fűző és a lekerekített sarokrész szintén a motorsportban használt termékek sajátosságai. Megtűzdelve a munkavédelmi előírások szerinti védelmi mechanizmusokkal.

- Miért érdemes Puma Moto Protect cipőket választani?

- Azt hiszem fentebb már minden előnyét felsoroltuk. A Puma Safety Moto Protect termékei azon túl, hogy mutatósak, megőrzik a sportcipők minden extra technolóiáját. Strapabíróak, kényelmesek, könnyűek, légáteresztőek, tartják és kímélik a lábunkat. Ezek mellett pedig európai szabvány szerint minősített védőlábbelik, melyhez minden tanúsítvány a rendelkezésre áll és letölthető. Innovatív gyártási technológiák jellemzik és mindez két fontos cél köré épül: a munkavállaló biztonsága és kényelme.

- Milyen cipőkből áll a legújabb termékcsalád?

- A legújabb Moto Protect termékcsalád összesen nyolc modellből áll - a hat lábbeli (két védőbakancs és négy védőcipő) egyaránt S3-as minősítéssel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy megfelelnek az európai EN ISO 20345:2011 biztonsági előírásoknak melyek például olyan tulajdonságokat határoznak meg, mint a felsőrész szakítószilárdsága és víztaszító tulajdonságai, valamint a talp anyaga, szakítószilárdsága, kopásállósága; hajlításakor keletkező repedésekkel és üzemanyaggal szembeni ellenállóság.

Fotó: Magic Tools

Ezen felül zárt kéregrésszel, antisztatikus tulajdonságokkal és energiaelnyelő sarokrésszel rendelkeznek. Található bennük talpátszúrás elleni védelem és vízlepergető tulajdonság is. A Moto Protect termékcsalád tagjai továbbá speciálisan ESD védelemmel is el lettek látva. ESD-kompatibilis munkavédelmi cipő használata általában akkor előírás, amikor mozgás során keletkező elektrosztatikus töltést kisütéssel kell csökkenteni. Erre akkor van szükség, ha olyan érzékeny elektronikus alkatrészekkel dolgozunk, amelyeket az elektrosztatikus töltés és kisülés károsíthat vagy tönkre tehet. Így például tökéletesek lehetnek érzékeny elektronikai autóműszerek szerelése esetén is.

A termékcsalád két további modellje pedig speciálisan az áramütéstől is véd (az amerikai ASTM F2413 -2018 szabvány szerint 18 ezer voltig). Hamarosan azonban az európai minősítések is elérhetőek lesznek a termékekhez.

A Magic Tools Kft. immáron közel húsz éve meghatározó szereplője a magyar munkavédelmi piacnak. A cég partnere Európa egyik legnagyobb munkavédelmi termékeket gyártó vállalatának, az írországi Portwest Ltd.-nek, és nagykereskedői szinten csak náluk találhatóak meg a Puma Safety minőségi termékei.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink