Szolgáltatók Milyen raktártechnikai megoldást válasszunk? A Maxi-Szer segít!

Milyen raktártechnikai megoldást válasszunk? A Maxi-Szer segít!

Pörge Béla | 2021.07.02 07:23

Milyen raktártechnikai megoldást válasszunk? A Maxi-Szer segít!

Fotó: Maxi-Szer

Szerteágazó megoldásokkal rendelkezik a Maxi-Szer Kft., ha raktártechnikáról van szó. A cég kínálatáról Ivony Csaba, a Maxi-Szer ügyvezetője beszélt az autopro.hu-nak adott interjúban.

Hirdetés

Mi alapján ajánl állványrendszereket ügyfeleinek a Maxi-Szer?

Első lépésben felmérjük ügyfeleink igényeit, meghatározzuk a feladatokat. Meg kell ismernünk a helyszín adottságait, a fogadó épület paramétereit. Ezenkívül fontos a beruházó pénzügyi kerete. Mindezek ismeretében teszünk javaslatot az általunk jónak tartott polcrendszerre.

Milyen megoldásokat tudnak kínálni a raktártechnika iránt érdeklődő vásárlóiknak?

Ez a rakomány méretétől függ. Ha palettán tárolt áruról van szó, akkor a soros rakodólapos állványrendszer jelenti a klasszikus megoldást. Ez nagyon gyakori, részben azért, mert könnyen kiszolgálható a legtöbb targoncával. Ez egy jól tervezhető állványrendszer, könnyen testre szabható az adott raktárra, ráadásul később bővíthető, átalakítható.

A raklapos állványrendszer közötti folyosók méretét a használni kívánt targonca határozza meg, ezáltal normál- és szűk folyosós megoldás is szóba kerülhet. Az állványrendszer alkalmas akár az automata raktározás megvalósítására is.

Ezenkívül létezik még kínálatunkban kis- és nagypolcos állványrendszer, valamint különböző karosállvány megoldások is.

Ezekről mit kell tudni? A nagypolcos állványrendszert mikor érdemes használni? Ha nagyon sok, vagy nehéz terméket szeretnék tárolni, vagy inkább nagyobb tárgyak raktározására jó?

Egyértelműen az utóbbi eset, amikor nincs nagy terhelhetőségre szükség, viszont nagyméretű tárgyakról van szó, akkor a nagypolcos állványrendszer – például a Light Bibloc – a jó megoldás.

A rendszerből több szintes, galériás állványrendszer is kialakítható, ahol a szinteken járófolyosó kerül kialakításra. Az állványrendszer elemeiből akár automata raktár is építhető.

Melyik a leghatékonyabb raktározási megoldás?

Bár ez az adott esettől függ, az elmondható, hogy a legtöbb tárolási feladatra a leggazdaságosabb megoldást a kapcsolható polcrendszerek jelentik. Ezek számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos, csavarkötésű rendszerekkel szemben. A rendszerelemek alkalmasak egyszintes polcrendszerek, de akár több szintes raktár berendezések kivitelezéséhez is.

A kitűnő ár- érték arány, a gyors kivitelezés, a díjmentes tervezés eredménye például a számos ERREX polcrendszer beruházás hazánkban és Európában.

Mire jók a karos állványok?

A karos állvány szálanyagok, csövek, rúdanyagok, bútorlapok, fatáblák, nagy kiterjedésű termékek tárolására szolgáló speciális állványrendszer. A termékek a vízszintes konzolokra kerülnek, az állványrendszer a folyosó felől nyitott, azt lábak nem szakítják meg.

Milyen termékekkel foglalkozik még a Maxi-Szer Kft?

A raktártechnikai termékek mellett általunk gyártott és fejlesztett intralogisztikai termékekkel és gyártáskiszolgáló vontatmányokkal is foglalkozunk.

Kiemelt Partnereink