Szolgáltatók Mesterséges intelligencia technológiát fejleszt a Microsoft

Mesterséges intelligencia technológiát fejleszt a Microsoft

autopro.hu/B.A. | 2019.07.23 13:26

Mesterséges intelligencia technológiát fejleszt a Microsoft

A Microsoft egymilliárd dollárt fektet az OpenAI informatikai vállalatba. A mesterséges intelligencia technológiát a felhőszolgáltatásban akarják hasznosítani.

Hirdetés

Hétfőn jelentette be a Microsoft, hogy 1 milliárd dollárt invesztál az OpenAI-ba, hogy mesterséges intelligencia technológiát fejlesszen a Microsoft Azure cloud szerverén.

Általános mesterséges intelligencia

Az OpenAI nyilatkozata szerint a befektetés segíti a céget abban, hogy az AGI, vagyis az általános mesterséges intelligencia irányában jelentős előrelépést tudjanak tenni – közölte hírlevelében az Equilor Befektetési Zrt. Ez az előrelépés lehetővé teheti, hogy a rendszer egy adott területen bármely ember teljesítményét felülmúlhassa.

Vételi ajánlás

A Microsoft árfolyama tegnap 1,3 százalékkal 138,4 dollárig erősödött a New York-i tőzsdén. Idén 36,3, míg az elmúlt egy évben 28,6 százalékkal emelkedett társaság részvényeinek árfolyama. Az elemzők optimisták a Microsofttal kapcsolatban. A Marketscreener tőzsdei honlap adatbázisában szereplő adatok szerint átlagosan 17,7 százalékos árfolyam-növekedést várnak a következő egy évben a cégtől. Ez azt jelenti, hogy 2020 júliusáig legalább egyszer elérheti szerintük a 152,6 dollárt az árfolyam. A cégek követő 34 részvényelemzőből 23 vételre ajánlja a Microsoftot.

Nyitókép: instagram.com/microsoft

Kiemelt Partnereink