Szolgáltatók Megint elmarad a Genfi Autószalon

Megint elmarad a Genfi Autószalon

autopro.hu/P.B. | 2022.08.19 08:19

Megint elmarad a Genfi Autószalon

A Genfi Autószalon 2019-ben, az eddigi utolsó évében. | Fotó: GIMS Media Center

A februárra tervezett Genfi Nemzetközi Autószalont törölték – közölték a szervezők augusztus 18-án. Ezzel immár negyedik éve marad el a rendezvény, amit korábban évente rendeztek meg.

Hirdetés

2020-ban, 2021-ben és idén a járvány miatt maradt el a rendezvény, 2023-ban viszont a gazdasági és geopolitikai helyzetre hivatkozva törlik az eseményt. Ehelyett egy kiegészítő autószalont, a Katari Genfi Nemzetközi Autószalonra összpontosítanak, amelyet 2023 végén Dohában rendeznek meg.

„A világgazdasági és geopolitikai bizonytalanságok, valamint a járvány kialakulásával kapcsolatos kockázatok miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy 2023-ban kizárólag a dohai rendezvény tervezésére koncentrálnak” – áll a szervezők közleményében.

A novemberi dohai autókiállítás, amelyet eredetileg a genfi esemény kiegészítéseként terveztek, így 2023-ban az egyetlen, a GIMS által szervezett bemutató lesz. A tervek szerint kétévente kerül majd megrendezésre a katari esemény – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink