Szolgáltatók Komoly töltőhálózat-fejlesztésbe kezdett az Ionity

Komoly töltőhálózat-fejlesztésbe kezdett az Ionity

autopro.hu/D.Á. | 2021.11.25 17:23

Komoly töltőhálózat-fejlesztésbe kezdett az Ionity

Fotó: Ionity

A jelenleg 24 európai országban jelen lévő, elektromosautó-töltőket üzemeltető Ionity 700 millió eurót fordít hálózata kibővítésére egy befektető segítségével. A szolgáltató 2025-re megnégyszerezné töltői számát Európában.

Hirdetés

A beruházást egy amerikai befektető vállalat, a Blackrock támogatja, melynek segítségével a 24 európai országban üzemeltetett 1500 darab, 350 kilowattos villámtöltőkből álló hálózatot 7000-re bővítené az Ionity. A fejlesztés 700 millió euróba fog kerülni. A cél, hogy autópályák, fontos városok és frekventáltabb főutak mellett építsenek ki új helyszíneket, valamint a meglévőket bővítsék úgy, hogy minden állomáson átlagosan 6-12 töltőfej, ezzel javítva a felhasználói élményen és felkészülve az elektromos autók további terjedésére.

Szilárd meggyőződés a jövőről

Az Ionity szerint a mobilitási szektor elektromosítása kulcsfontosságú a karbonsemlegességi célok mielőbbi eléréséhez. A szolgáltató úgy véli, tíz éven belül a hagyományos autók túlnyomó részét elektromosra cserélik majd az európaiak, így elengedhetetlen a teljesen megújuló energiával működő töltési infrastruktúra kiépítése.

A projektbe fektető Blackrock vállalat az első részvényes az Ionity-ben, amely nem az autóiparból jön. További részvényesek például az Audi, a BMW, a Ford, a Hyundai, a Kia, a Mercedes-Benz és a Porsche. David Giordano, a Blackrock megújuló energiáért felelős területének vezetője osztja az Ionity véleményét a kibocsátási célokkal kapcsolatban és örül, hogy cége lehetővé teheti az ambiciózus projekt megvalósulását — írta meg az Autocar.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink