Szolgáltatók Kitiltották az oroszokat a düsseldorfi vásárokról

Kitiltották az oroszokat a düsseldorfi vásárokról

Pörge Béla | 2022.06.30 12:17

Kitiltották az oroszokat a düsseldorfi vásárokról

Fotó: Messe Düsseldorf

Amióta Oroszország megtámadta Ukrajnát, a nyugati világ egyre több szankciót vezet be az agresszornak tekintett oroszok ellen: ezek között vannak nagyobb volumenűek, de olyanok is, amik az élet sokkal kisebb szegmenseit érintik. Az orosz cégek számára mindenesetre nehéz időszak jön.

Hirdetés

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, június 29-én egy sajtótájékoztató keretében Thomas Franken ismertette az idei K-Messe programját és fő fókuszait. A kiállításigazgató, aki egyben a Düsseldorf Messe vásárváros műanyaggal kapcsolatos projektjeinek vezetője is, a sajtó kérdésére elárulta, hogyan befolyásolja az orosz-ukrán háború a kiállítást.

Az orosz kiállítókat a kizárták a K-Messéről, bár az a döntés gyakorlatban keveseket érintett: eleve viszonylag alacsony számban érkeztek Oroszországból kiállítók a rendezvényre, ráadásul akik részt vettek korábban, azok most a tiltás előtt már maguktól is visszaléptek inkább.

Emellett a Düsseldorf Messe teljes mértékben kivonult Oroszországból, a vállalat nem szervez és nem is támogat semmilyen szakmai kiállítást az országban.

A legnagyobb nemzetközi műanyagipari kiállítást, a K-Messét idén október 19-e és 26-a között rendezik meg Düsseldorfban. Az eseményről részletesebben írtunk az alábbi cikkünkben:

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink