Szolgáltatók Kiterjeszti együttműködését a Bosch és a Capgemini

Kiterjeszti együttműködését a Bosch és a Capgemini

autopro.hu/D.Á. | 2021.10.01 06:20

Kiterjeszti együttműködését a Bosch és a Capgemini

Fotó: Bosch

A Bosch Connected Industry és a Capgemini szorosabbra fűzi sikeres együttműködését a következő években. Közös céljuk a Bosch Nexeed néven futó, digitális ipari szolgáltatáscsomagjának folyamatos bővítése és fejlesztése, hogy minél több gyár digitális átállása történhessen meg.

Hirdetés

A Bosch Connected Industry részlege és a Capgemini vállalat elismert szereplők az Ipar 4.0 világában. Közös munkájuk eredménye, a Nexeed Industry Application System egy, a gyáripari folyamatok digitalizációját és fenntarthatóvá tételét segítő szoftveres és szolgáltatáscsomag. Sven Hamann, a Bosch Connected Industry vezérigazgatója szerint cége és a Capgemini célja elérhetőbbé és személyre szabhatóbbá tenni a Nexeedet a leendő ügyfelek számára.

Többet nyújthat az Ipar 4.0

A Nexeed digitális ipari megoldások átfogó portfólióját kínálja, segíti többek között a gyárak digitalizációját, intelligens működtetését és karbantartását. A Nexeedben foglalt szoftvereket és szolgáltatásokat már nagyjából 240 Bosch gyár, és száznál is több külső ügyfél használja elégedetten a gyáripar és intralogisztika területén. A Bosch partnere a projektben az a Capgemini, amely a világ egyik vezető szolgáltató, tanácsadó és fejlesztő vállalata a gyáripari digitalizáció területén. A cég illetékes vezetője, Jochen Bechtold elmondta, cége figyelemre méltó megoldásokat kínál az alapvető ipari folyamatok digitalizálására, melyek során törekedtek a fizikai és virtuális világok minél jobb összhangjának elérésére. Bechtold szerint a Capgemini szakértelme a Bosch-sal való együttműködésben is kamatozik, segítségükkel a Nexeed vezető digitalizációs és fenntarthatóságot segítő csomag lehet.

A koronavírus okozta korlátozások során megmutatkozott, milyen hatékony az ipari folyamatok digitalizálása. Az átláthatóság növelése, a távoli üzemeltetés és karbantartás és a logisztikai hálózatok stabilizálása mind intelligens szoftveres rendszereknek volt köszönhető, sok gyár azonban még mindig nem lépett a digitalizáció útjára. Ezeket célozza a Bosch Connected Industry és a Capgemini a Nexeed Industrial Application System széles palettájával.

Kiemelt Partnereink