Szolgáltatók Kínai gigabusz: nagyobb a füstje, mint a lángja?

Kínai gigabusz: nagyobb a füstje, mint a lángja?

autopro.hu/B.B. | 2016.08.09 09:45

Kínai gigabusz: nagyobb a füstje, mint a lángja?

Bár a prototípus kétségkívül elkészült, sajtóhírek szerint a bemutatás sokkal inkább egy magáncéghez köthető, mint az államhoz. Nem ez az egyetlen furcsaság.

Hirdetés

Ismét a figyelem középpontjába került a nagyvárosi közlekedést átalakítani kívánó kínai Land Airbus, csakhogy épp ellenkező előjellel, mint legutóbb. A legújabb fejlemények szerint ugyanis a bemutatás erősen megrendezett volt: a kiépített tesztpályán rendezett eseményről nem tudott a helyi önkormányzat, márpedig a vállalat korábban közös összefogásról és jó kapcsolatról számolt be.

A sajtóhírek után megsokszorozódtak a jármű miatti magasságkorlátozással kapcsolatos kérdések is: sokak szerint az, hogy a TEB-1-es alatt csak személykocsik férnek el, furgonok esetleg már nem, használhatatlanná teszi a fejlesztést, írja a dailymail.com. Többen a kanyarodást látják a gép gyenge pontjának.

Hogy az erősen befolyásolt körülményekkel mi volt a célja a fejlesztőknek, nem tudni: nem elképzelhetetlen, hogy a befektetők figyelmének fenntartását és erősítését akarták elérni. A koncepciót ugyanakkor korántsem kell temetni, a gondolat továbbra is érdekes, ám elterjesédéhez még sokat kell csiszolgatni a prototípust.

Kiemelt Partnereink