Szolgáltatók Járműipari konferenciát rendez a MAJOSZ

Járműipari konferenciát rendez a MAJOSZ

Kuthi Áron | 2019.07.09 09:23

Járműipari konferenciát rendez a MAJOSZ

A hazai autóipari innováció egyik új központjában, a Zalaegerszeg melletti ZalaZone Járműipari Tesztpályán rendez konferenciát szeptemberben a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége (MAJOSZ).

Hirdetés

A találkozón beszállítói vállalatok vezetői illetve az önvezetési technológiához különböző módon kapsolódó kutatók, mérnökök tartanak előadást, és vázolják fel az autonóm, megosztott és hálózatba kapcsolt mobilitás trendjeit. A konferencián sor kerül a MAJOSZ és a tesztpályát üzemeltető APZ Zrt. közötti együttműködési megállapodás aláírására. A találkozó látványos része lesz a tesztpálya bemutatása, illetve olyan kiegészítő programokon való részvétel, mint Tesla tesztvezetési lehetőség.

Az értéklánc része kell maradni

"Az autóipari trendek egyértelműen az önvezetés, az elektromos mobilitás, az intelligens gyártás felé mutatnak, és erről egy szakmai szervezetnek nem szabad lemaradnia" - mondta az Autoprónak Balogh Bertalan, a MAJOSZ főtitkára. Mint kifejtette, a szakmai szövetségben úgy látják, hogy ezekbe a világtrendekbe sikerrel be tudnak kapcsolódni az általuk képviselt kis- és középvállalatok is, ehhez viszont aktívan tájékozódni kell a legújabb autóipari, gyártási trendek felől, valamint meg kell tudni hozni a szükséges döntéseket.

Ebben segít tagjainak a MAJOSZ a 4:PONT:2 Járműipari Konferencia megszervezésével is. Mint a főtitkár megemlítette, a találkozót elsősorban a tagság számára rendezik, de a MAJOSZ tevékenysége iránt érdeklődő iparági szereplők számára is megteremtik a részvétel lehetőségét.

A szeptember 24-re meghirdetett konferencián előadást tart többek között Háry András, a Zala ZONE Járműipari Tesztpálya ügyvezetője, Ács István, a Bosch Rexroth Kft. ügyvezetője, és számos más vezető szakember, akiknek a felkérése még folyamatban van. A rendezvény fővédnöke Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, aki a konferencia nyitóelőadását is tartja.

Kiemelt Partnereink