Szolgáltatók Ipari park létesült Balatonfüreden

Ipari park létesült Balatonfüreden

MTI | 2023.10.20 06:20

Ipari park létesült Balatonfüreden

Fotó: Balatonfüred

Ipari park létesült Balatonfüreden egy rekultivált szeméttelep helyén, a projekt 1,135 milliárd forintos európai uniós támogatásban létesült - a beruházás új épületében tartott projektzáró ünnepséget október 19-én tartották.

Hirdetés

Balatonfüred polgármestere, Bóka István elmondta, hogy bár a város turisztikai nagyhatalom, megpróbál több lábon állni és tudatosan törekszik arra, hogy olyan turisztikai ágakat erősítsen, amelyek egész éves munkahelyeket tudnak biztosítani. A humán szolgáltatások területén is jól áll a város, a harmadik láb pedig az ipari tevékenység, amely iránt nagy az igény. Ezért bíznak abban, hogy az új ipari terület hamar megtelik.

A városvezető arról is, hogy a projekt részeként a 14 hektáros területen épületek és parkolók készültek el, hét nagyobb, közművesített telket alakítottak ki, fejlesztették az út- és villamos-hálózatot, megoldották a terület szennyvíz-elvezetését és ivóvíz-ellátását. Létesült egy ötszáz méteres ipari elkerülő út is, amely tehermentesíti a belvárost, és lehetővé teszi az iparterület sokkal könnyebb és gyorsabb megközelítését. Mint mondta, bízik abban, hogy egy éven belül minden helynek lesz gazdája az új ipari parkban.

A telek és a beruházás önkormányzati tulajdonban van, a város cége, a Probio Zrt. fogja üzemeltetni, a betelepülő vállalkozásoknak földhasználati és ráépítési jogot biztosítanak.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink