Szolgáltatók Ilyen még nem volt: hatszáz millió dollárt enged el ügyfeleinek az egyik legnagyobb amerikai biztosító

Ilyen még nem volt: hatszáz millió dollárt enged el ügyfeleinek az egyik legnagyobb amerikai biztosító

autopro.hu/P.B. | 2020.04.14 09:20

Ilyen még nem volt: hatszáz millió dollárt enged el ügyfeleinek az egyik legnagyobb amerikai biztosító

Fotó: Pixabay

Az Allstate, az Egyesült Államok egyik legnagyobb biztosítója 600 millió dolláros kedvezményt ad ügyfeleinek azért, mert a koronavírus-járvány hatására jelentősen lecsökkent a közúti forgalom az országban. A kedvezményt nem kifizetik, hanem a következő biztosítási díjak lesznek mérsékeltebbek.

Hirdetés

A legtöbb ügyfél számára ez azt jelenti, hogy áprilisban és májusban 15 százalékkal lesz olcsóbb a biztosításának díja. Az USA másik két legnagyobb biztosítója, a State Farm és a Progressive Insurance Co. szintén enyhíteni fog az autósok terhén, de még nem dolgozták ki a kedvezményeik részleteit.

A többi amerikai biztosító is minél előbb szeretne hasonló intézkedéseket hozni, ugyanis drasztikusan visszaesett a forgalom a koronavírus hatására az országban, így a közlekedési kockázatok is jócskán csökkentek.

A biztosítók nem járnak rosszul a válsággal

Nagyon kevés olyan cég van, aki a jelenlegi helyzetből profitálhat, a biztosítók mindenképpen ilyenek – vélekedett Paul Newsome elemző, akit a Reuters szólaltatott meg.

A kisebb forgalom miatt jóval kevesebb a baleset az utakon, így a biztosítóknak kevesebb pénzt kell kifizetniük az ügyfeleiknek.

Országosan visszaesett a forgalom az Egyesült Államokban

A biztosítók adatai szerint nincs szignifikáns különbség az államok között a forgalom (és ezzel a balesetek) csökkenésében, így a kedvezmények az egész országra vonatkoznak.

A kaliforniai Next Insurance biztosító, mely teherautók biztosításával foglalkozik, áprilisban 5 százalék kedvezmény biztosít ügyfelei részére.

Kiemelt Partnereink