Szolgáltatók Így válasszon AWI hegesztő gépet!

Így válasszon AWI hegesztő gépet!

autopro.hu | 2021.09.10 10:20

Így válasszon AWI hegesztő gépet!

Fotó: Pixabay

Egy AWI hegesztő segítségével nemcsak a profik tudnak dolgozni, hanem a lelkes amatőrök is számos olyan munkát elvégezhetnek a ház körül, amihez másképp komolyan a zsebünkbe kellene nyúlni. Nem mindegy azonban, hogy milyen gépe van!

Hirdetés

Akibe egy minimális technikai érzék is szorult, nem ijed meg tőle, hogy a ház körüli hegesztésnek nekifogjon. Ha egy új kerítésre van szükség, vagy a kocsibeálló vázát kellene hegeszteni, rengeteg pénzt költünk el a semmire. Ha az alapokat megismerjük, egy jó AWI hegesztő segítségével a ház körüli munkákat könnyen el lehet végezni. Fontos azonban, hogy jól válasszuk ki az AWI hegesztő gépet, mert utána sok bajtól kímélhetjük meg magunkat. Összeszedtük a legfontosabbakat, amikre érdemes odafigyelni vásárlás előtt.

Ne az ár alapján válasszon!

Több cégtől választhat sokféle AWI hegesztő gépet, de minőségben és teljesítményben is nagy a szórás, ennek megfelelően az árak is igen széles skálán mozognak. Az ár egy nagyon fontos tényező, de ne csak ez alapján válassza ki a gépet, amivel hosszú éveken át dolgozni fog és akár sok százezer forintot is megspórol. Sokkal inkább érdemes a megbízható márka alapján választani, de ez is csalóka lehet, hiszen egy adott cégnek nem biztos, hogy minden gépe ugyanolyan jól sikerült. Éppen ezért inkább induljon ki abból, hogy milyen munkát fog vele végezni.

Gondolja át, mire kell!

Ha többféle munkát végezne el a ház körül, akkor válasszon széles áramerősség tartományban dolgozó AWI hegesztő gépet. Ezzel bővítheti a megmunkálható anyagok körét, ami a nap végén azt jelenti, hogy többféle munkát tud vele elvégezni. Az alacsony áramerősségű fokozat jól jön, ha az ívstabilitás vagy krátertöltés fontos szempont.

A magas munkaciklusú gépek akár 10 percig vagy még tovább is képesek egy adott teljesítményt fenntartani, így egyenletesebb ütemben haladhat a hegesztési munkákkal. Ilyen esetben azonban érdemes már vízhűtéses AWI hegesztő gépet nézni, mert a túlmelegedés komoly veszély lehet.

A vékony és finom fémek hegesztéséhez magas teljesítmény mellett alacsony ampert biztosító AWI hegesztő gépre van szükség.

Mindez csak néhány példa arra, hogy a vásárlás előtt pontosan át kell gondolni, hogy milyen munkákra használná a gépet, és ahhoz milyen anyagokkal fog dolgozni.

Figyeljen az áramellátásra

Az AWI hegesztő használatához általában 110-220 V közötti feszültség a megfelelő. Ezt egy normál háztartási fázis tudja nyújtani, de ne terhelje túl a hálózatot, ugyanis az AWI hegesztőnek árt, ha nem a megfelelő bemeneti feszültséget használja.

Vannak AWI hegesztő gépek, amik kombinálják az AC/DC áramot, így a rozsdamentes acél hegesztéséhez használhatja az egyenáramot, míg a magnézium és alumínium hegesztést a váltóárammal kezelheti.

Az AWI hegesztővel tiszta, salakmentes varratokat készíthet, amit nem kell utókezelni vagy tisztítani, ezért jól használhatóak otthoni és ipari munkákra egyaránt. Amíg azonban nem elég jártas a hegesztésben, kérje egy szakember segítségét a boltban, de csakis úgy induljon neki a vásárlásnak, hogy előtte alaposan felmérte és átgondolta mire kell a gép és milyen áramellátás áll a rendelkezésére.

Kiemelt Partnereink