Szolgáltatók Hogyan készültek fel az autómegosztók a koronavírusra?

Hogyan készültek fel az autómegosztók a koronavírusra?

Pörge Béla | 2020.03.20 13:48

Hogyan készültek fel az autómegosztók a koronavírusra?

Fotó: facebook.com/greengocarsharing

A három magyarországi autómegosztó egyaránt kedvezményekkel várja az ügyfeleit a járvány idején, és természetesen mindhárman komoly gondot fordítanak a tisztaságra.

Hirdetés

A GreenGo, a Mol Limo és a Share Now is árengedményeket jelentett be a héten. Elsőként az első ilyen szolgáltatást nyújtó magyar cég, a GreenGo tájékoztatta a felhasználóit még kedden (március 17-én) arról, hogy a járvány miatt 30 százalékkal olcsóbb percdíjakkal várják az utasokat. Emellett ingyenes regisztráció is segíti a közösségi autózást. A GreenGo korábban azt is bejelentette, hogy nem függesztik fel azon felhasználók fiókját a járványügyi vészhelyzet alatt, akiknek lejár a jogosítványa.

Március 18-án a Share Now, utána pedig a Mol Limo is nagyon hasonló kedvezményeket vezetett be, így most már bármelyik közösségi autómegosztót választjuk, jár az ingyenes regisztráció és a 30 százalékos kedvezmény a percdíjakból. A Share Now levezethető kreditekkel is hozzájárul a járvány elleni küzdelem anyagi vonzatához.

A tisztaság az első

Az árengedményeknél még fontosabb a higiénia a járvány megfékezésének érdekében. Mindhárom cég jóval gyakrabban tisztítja a járműveit: a Mol Limo január óta gyakrabban takarítja az autóit, március eleje óta különös figyelmet szentel az autók azon részeire, melyekkel a legtöbbet találkoznak a felhasználók. Az elmúlt napokban pedig kézfertőtlenítőket és kendőket is elhelyeztek az autókban, illetve külön oldalon tájékoztatják az ügyfeleket arról, hogy milyen intézkedéseket hoztak a koronavírus kapcsán.

A Share Now arról tájékoztatta az ügyfeleit, hogy a felszíni takarítás mellett fertőtlenítő aeroszollal fújják át az autók légterét, ezzel is csökkentve a fertőzésveszélyt.

A GreenGo kétnaponta takarítja az autókat, tájékoztatásuk szerint jóval alaposabban, mint korábban, külön koncentrálva a kormányra, a kapcsolókra és a váltóra.

Akkor üljünk autóba, ha muszáj

Mindhárom autómegosztó felhívta a figyelmet arra, hogy csak az üljön autóba, akinek feltétlenül szükséges. A közösségi autózás ugyanakkor nagy segítség lehet azok számára, akiknek nincs saját gépjárműve, viszont a járvány idején nem akarják a tömegközlekedést igénybe venni.

Említést érdemel még az is, hogy csütörtökön a GreenGo a Főváros rendelkezésére bocsátott több autót, hogy az önkormányzat ezekkel segíthesse az időseket a bevásárlásban – írja a szolgáltató a Facebookon.

👴👵 A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság komoly erőfeszítéseket tesz, hogy a különösen veszélyeztetett...

Közzétette: GreenGo Budapest2020. március 19., csütörtök

Kiemelt Partnereink