Szolgáltatók Hamar otthagyja az amerikai tőzsdét a DiDi

Hamar otthagyja az amerikai tőzsdét a DiDi

autopro.hu/P.B. | 2021.12.08 09:19

Hamar otthagyja az amerikai tőzsdét a DiDi

Fotó: DiDi News

A DiDi Chuxing fuvarmegosztó vállalat bejelentette, hogy kivonul a New York-i tőzsdéről. Az Uber riválisa öt hónappal ezelőtt lépett be a tőzsdére, ám nem sokkal azt követően a kínai hatóságok látókörébe került a cég.

Hirdetés

A DiDi Chuxing kivonulását tervezi a New York-i tőzsdéről – közölte a cég a Weibo kínai hírszolgálattal. Gondos vizsgálatot követően a cég azonnal megkezdi a New York-i tőzsdéről való kivonulását és a hongkongi tőzsdére való belépés előkészítését - áll a rövid közleményben.

A fuvarmegosztó céget a kínai hatóságok néhány nappal a június végi amerikai tőzsdére való belépés után vették célba. Állítólag súlyos jogsértéseket találtak a személyes adatok kezelése során.

A tizenhat másik országban - köztük Ausztráliában, Brazíliában, Mexikóban és Oroszországban is - működő Uber-rivális részvényei felére csökkentek a tőzsdére lépés óta. Eleinte a DiDi papírjai jelentősen emelkedtek, és a cég értéke időnként 80 milliárd dollár körül volt – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink