Szolgáltatók Fontos mérföldkőhöz érkezett az Ionity

Fontos mérföldkőhöz érkezett az Ionity

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.21 06:23

Fontos mérföldkőhöz érkezett az Ionity

Fotó: Daimler Global Media Site

Az Ionity gyorstöltő vállalkozás száma elérte a 600 töltőparkot Európában. Az elkövetkező évben az Ionity-állomások száma több mint ezerre fog nőni.

Hirdetés

Az Ionity szerint a 600 üzembe helyezett Ionity-helyszínen összesen 3382 HPC-töltőpont van. További 96 töltőpark jelenleg építés alatt áll. Az Ionity jelenleg összesen 24 európai országban van jelen. A tervek szerint 2025-re az Ionity-állomások száma több mint ezerre nő, 7000 töltőponttal.

A vállalat 2017-ben alakult, amikor a BMW, a Ford, a Mercedes és a VW-csoport (az Audi és a Porsche képviseletében) közös vállalkozásaként elindult az Ionity. A kezdeti szakaszban az Ionity 400 helyszínt hozott létre, többnyire négy-hat töltőponttal.

A vállalat 2021 végén bejelentette a második, más fókuszú bővítési fázisát. Azóta az Ionity töltőparkokat nemcsak autópályákon, hanem nagyvárosok közelében és forgalmas főútvonalak mentén is létesített. Mi több, az új helyszíneken már a kezdetektől fogva átlagosan hat-tizenkét töltőállomással terveznek. Egy-egy töltőállomás továbbra is 350 kilowatt teljesítmény leadására lesz képes – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink