Szolgáltatók Fékbetétcserében verhetetlen az év szerelője

Fékbetétcserében verhetetlen az év szerelője

autopro.hu | 2013.11.19 15:57

Fékbetétcserében verhetetlen az év szerelője

Október 15-16-án rendezte meg a Hungarofék az amerikai Federal Mogul autóipari beszállító által meghirdetett Év szerelője verseny országos döntőjét.

Hirdetés

A kétnapos eseményen a helyi és régiós selejtezőkön legjobban teljesítő 22 autóbusz- és kamionszerelő küzdött meg egymással. A legtöbben volán társaságoktól érkeztek, de szép számmal akadtak kamionos cégektől is jelentkezők. A feladat féktárcsa és fékbetét szakszerű cseréje volt időre. Az ország minden tájáról érkezett versenyzők többségét feleségek, barátok illetve műszaki vezetők is elkísérték a megmérettetésre, így kíváló hangulatban bizonyíthatták felkészültségüket. A szurkolók kivetítőn keresztül követhették figyelemmel a szerelés minden mozzanatát. A cserét kétszer kellett teljesíteni, a második szerelés kétszeres súllyal számított a végeredménybe. Ennek alapján rendkívül szoros és izgalmas küzdelemben a győztes Buga János lett, aki a Waberer'st képviselte. A második helyezett, és egyben legjobb buszos szerelő Kóródi Zoltán volt, aki a Jászkun Volán színeiben versenyzett. A harmadik helyen a Vértes Volánnál dolgozó Bohus Péter végzett. Összességében elmondható, hogy minden szerelő jelentősen javított idején a selejtezőkhöz képest, ami arra utal, hogy komoly munkát végeztek a felkészülés során.

Az első két helyezett képviselhette hazánkat a Prágában megrendezett európai döntőn. A szervezők a verseny előtt színvonalas programok keretében mutatták be a cseh fővárost a résztvevőknek és kísérőiknek. Az eseményen hét ország 14 versenyzője vett részt. A feladat – csakúgy mint a hazai versenyeken – féktárcsa és fékbetét cseréje volt időre a cseh Buggyra csapat versenykamionjain. Az első forduló után a négy leggyorsabb szerelő küzdhetett meg a fődíjért, amely egy személyautó volt. Buga János ötödik helyen végzett így minimális különbséggel lemaradt a továbbjutásról, ugyanakkor Kóródi Zoltán bravúros teljesítménnyel a harmadik helyet szerezte meg.

Kiemelt Partnereink