Szolgáltatók Fejlessze alakmérési ismereteit az Accretech webináriumával!

Fejlessze alakmérési ismereteit az Accretech webináriumával!

autopro.hu | 2021.09.01 13:17

Fejlessze alakmérési ismereteit az Accretech webináriumával!

Fotó: Accretech

Két részből álló webináriumot indít az Accretech az idomok méréstechnikai alapelveiről. Az első rész az alakmérő rendszerek műszaki felépítésével és az alakmérés alapjaival foglalkozik, míg a második részletesebben ismerteti az alakparaméterek ISO szabványait. Az online szeminárium első részére 2021. szeptember 16-án, a másodikra 23-án 11 és 12 óra között kerül sor.

Hirdetés

Az Accretech alakmérési technikáról szóló két részes online szemináriuma megismerteti a jelentkezőkkel az alkalmazási területeket, és egyaránt alkalmas kezdők és szakértők számára. Az első részben a résztvevők az alakmérő rendszerek műszaki felépítésébe és az alakmérés fontos alapelveibe nyernek betekintést.

Az alakmérési eredmények hibás értelmezése oda vezethet, hogy hibamentes munkadarabok a hulladékba, vagy hibás munkadarabok a gyártásba kerülnek. Ez végzetes és költséges minőségi hibákat eredményezhet, így a dolgozóknak biztos tudásra van szükségük a mérési beállítások és folyamatok során. Ebben a különböző paraméterek meghatározó szerepet játszanak.

Ezen a webináriumon az alapelvek és a meghatározó paraméterek az alak- és helyzettűrés területén könnyen érthető és egymásra épülő módon kerülnek kifejtésre. A webes szeminárium elsősorban mérnököknek és technikusoknak szól, a tervezés, gyártás, munka-előkészítés, valamint a minőségbiztosítás és a tesztelés terén. A webinárium első részében a következő témákról lesz szó:

  • A mérőrendszerek felépítése
  • Az alakmérés technika alapelvei
  • Központozó módszer és szűrők
  • Alakparaméterek
  • Mérés menete

Az Accretech webináriuma ingyenes, ám regisztrációhoz kötött. Erre a linkre kattintva egyszerűen, néhány lépésben jelentkezhet.

Alakméréstechnikai webinárium

Egyre több az olyan eszköz, mechanikus precíziós alkatrész, ahol a működésből kifolyólag egyre kisebb eltéréseket követelnek meg a tervezettől. Az ipari termelésben a méret- és alaktűrésre a követelmény a mikrométeres alattitól egészen a nanométeres mérettartományig terjed.

A webinárium második része a gyakornokoknak, diákoknak, szakmunkásoknak, a minőségellenőröknek és a termelési vezetőknek szól, és széles körű szakmai ismereteket, valamint számos gyakorlati példát nyújt a különböző alkatrészekhez és azok speciális mérési követelményeihez. A második rész az alábbi témákat érinti:

  • Alak- és helyzettűrések
  • Az alakparaméterek magyarázata
  • Mérés menete
  • Know-how infó
Ruczek Ferenc, az Accretech Europe Magyarországi Regionális értékesítési vezetője.

Ruczek Ferenc, az Accretech Europe Magyarországi Regionális értékesítési vezetője.

Az alakmérési webinárral kapcsolatos részletekről Ruczek Ferencet, az Accretech Europe Magyarországi Regionális értékesítési vezetőjét kérdeztük.

Az Accretech alakmérési ismeretekről szóló, kétrészes webinárján ingyenes a részvétel, de regisztrációhoz kötött. Kiknek ajánlják a jelentkezést: teljesen kezdőknek, vagy érdemes azért a témában jártasnak lennie a résztvevőknek?

A formamérési webinárt szívesen ajánljuk mindenkinek, aki bővítené ismereteit a méréstechnológiai alapfogalmak, illetve méréstechnikai megoldások terén. Amennyiben az érdeklődő rendelkezik már alapismeretekkel, a webinár akkor sem lesz unalmas számára.

Mennyire lesz gyakorlatorientált a képzés online keretek között?

A képzés elsősorban elméleti, ám különböző ábrákkal illusztrált gyakorlati megoldások is szerepet kapnak az oktatás során.

Miképp kamatoztathatják a webináron megszerzett tudást a résztvevők?

Akik regisztrálnak az eseményre, átfogóbban láthatják a formamérés alapkövetelményeit, melyek a jelenlegi, illetve akár a jövőbeni munkájuk során is egyaránt hasznosítható előnyökkel jár, hiszen a méréstechnikai alapfogalmak nem változnak.

Terveznek a közeljövőben további webinárokat indítani?

Igen, célunk még újabb webinárokat tartani, a további témákkal kapcsolatban szívesen egyeztetünk a már regisztrált érdeklődőkkel, hogy a kiszemelt tudás elsajátításában még inkább segíthessük őket.

Amennyiben felkeltette érdeklődését az Accretech szeptember 16-án és 23-án tartandó, kétrészes alakmérési webinárja, ne habozzon, regisztráljon a vállalat weboldalán!

Kiemelt Partnereink