Szolgáltatók Eurómilliókat követel London a Volkswagentől

Eurómilliókat követel London a Volkswagentől

autopro.hu/B.B. | 2016.11.24 08:30

Eurómilliókat követel London a Volkswagentől

900 millió forintnak megfelelő kártérítésre tart igényt London polgármestere a manipulált emissziós értékek miatt kieső behajtási díjak pótlása kapcsán.

Hirdetés

A dízelbotrány kirobbanása után bő 14 hónappal újabb panaszos jelentkezett be a Volkswagennél: London a be nem fizetett behajtási díjak miatt követelne kártérítést a német gyártótól. A városban az Euro5-ös normákat betartó járművek használói mentesülnek a 11,5 fontos behajtási díjak megfizetésének kötelezettsége alól. Csakhogy a VW-konszern dízelbotrányban érintett termékei a vizsgálatok szerint a visszahívások előtt meghaladták a határértékeket, így a londoni polgármester szerint a Transport For London közlekedésszervező városi cég 2,5 millió fonttól esett el.

Sadiq Khan ezért most ezt a 900 millió forintnak megfelelő összeget szeretné behajtani a VW-től. A befolyt pénznek már a leendő felhasználására is megvan a terv: iskolai környezetvédelmi programokat finanszíroznának belőle.

A polgármester szerint a konszern Londonban futó félmillió terméke közül 80 ezer lehet érintett a dízelbotrányban. Az Autoexpress szerint Sadiq Khan egyben a megtévesztett londoni fogyasztók kártérítésben részesítését is követelte.

Kiemelt Partnereink