Szolgáltatók Egyre közelebb kerül hozzánk a japán járműipar

Egyre közelebb kerül hozzánk a japán járműipar

Gégény István | 2016.10.26 10:00

Egyre közelebb kerül hozzánk a japán járműipar

Az Automotive Hungary keretében először, sorozatban azonban már 11. alkalommal szerveztek üzleti találkozót japán érdekeltségű alkatrész- és alapanyagbeszerzők számára Budapesten.

Hirdetés

A HIPA és a JETRO (Japan External Trade Organization) közösen hívta találkozóra azon járműiparban érdekelt cégeket, amelyek érdeklődnek a távol-keleti partneri kapcsolatok iránt. Hazánkban megtelepedett japán vállalatok mellett cseh és brit kiállítók is bemutatkoztak az október 20-án a Hungexpo területén tartott alkalmon, ahol végül hetven magyar üzletember folytatott tárgyalásokat, közülük huszan – magyarországi beszállítók – árajánlatkérésig és további konkrét együttműködési lépésig jutottak.

A JETRO tapasztalata szerint egyértelműen a beszállítói lánc alsóbb szintjeinek képviselői fedeznek fel mind több lehetőséget a japán nagyvállalatokkal való együttműködésre, miközben Japán is várja a magyar befektetőket.

A szigetország külgazdasági szervezete standdal is jelent volt az Automotive Hungary rendezvényének mindhárom napján, ahol a Japán Autógyártók Szövetsége (JAMA) képviselője is fogadta az érdeklődőket.

Kiemelt Partnereink