Szolgáltatók E-roller funkcióval bővül a Taxify

E-roller funkcióval bővül a Taxify

autopro.hu/Sz.F. | 2018.09.07 13:31

E-roller funkcióval bővül a Taxify

Az észt utazásmegosztó start-up, a 2013-ban alapított Taxify 2016 szeptemberében indult el Budapesten, alig 20 autóval. A cég jelenleg több mint 600 sofőrrel dolgozik együtt, és két évvel ezelőtti magyarországi piacaralépése óta közel 2 millió utazást bonyolított le. Az 50 városban jelen lévő vállalat célja a folyamatos fejlődés, ezúttal Párizsban bővítik rendszerüket elektromos roller funkcióval.

Hirdetés

Az év legforgalmasabb időszakai közé tartozik a Sziget Fesztivál hete, a szeptember, és év végén a karácsony környéke. Az applikációt igénybe vevő felhasználóbázis a korcsoportot tekintve vegyes, a legnagyobb arányban pedig a 20-30 évesek használják a Taxifyt.

Az elmúlt két év egyik legérdekesebb utasa a Taxify észt alapító-tulajdonosa, a 24 éves Markus Villig volt, aki idén júniusban látogatott el Budapestre. A világ legfiatalabb „unikornisa” mindössze 19 éves volt, amikor megalapította napjaink egyik leggyorsabban növekvő utazásmegosztó vállalatát, amely ma már több mint 25 országban, és 50 városban van jelen.

A Taxify az indulása óta igyekszik figyelembe venni, hogy mire van a legnagyobb igény a felhasználók, egy adott város részéről. Markus Villig, a cég alapítója szerint egyre nagyobb az érdeklődés az utazásmegosztás iránt, azonban folyamatosan igyekeznek monitorozni, hogy hogyan tudnák még egyszerűbbé és kényelmesebbé tenni a városi közlekedést az ott élők számára.

– Minden ötödik Taxify-os utazás rövidebb, mint 3 km, amely távolságot akár rollerrel is könnyen meg lehetne tenni. Ennek kapcsán merült fel az ötletünk, hogy az applikáción keresztül elektromos rollerek használatára is lehetősége legyen a felhasználóinknak, elsőként Párizsban – mondta el Markus Villig, a Taxify alapító-tulajdonosa – A fejlesztésnek köszönhetően így egy egészen új célközönséget is elérhetünk, illetve az eddigi felhasználóink számára is sokkal hatékonyabbá és kényelmesebbé tehetjük az utazást.

Az észt vállalat a párizsi fejlesztéssel párhuzamosan mutatja be új, Bolt névre keresztelt elektromos kétkerekű almárkáját. Az applikáció segítségével használható elektromos rollerek mind beépített GPS követővel vannak felszerelve, a velük megtett út 15 euró centbe kerül percenként. A Taxify a jövőben minél több országban és városban szeretné elérhetővé tenni a Párizsban bevezetett új szolgáltatását.

Kiemelt Partnereink