Szolgáltatók Deloitte: nagy növekedési potenciál van Debrecenben

Deloitte: nagy növekedési potenciál van Debrecenben

MTI | 2015.06.18 09:25

Deloitte: nagy növekedési potenciál van Debrecenben

A második legnagyobb hazai városban nyitotta meg második magyarországi irodáját a tanácsadó cég, ahol ugyanazokat a szolgáltatásokat kínálják ügyfeleiknek, mint Budapesten, illetve nemzetközi hálózatukon keresztül - közölte a vezérigazgató az avatáson.

Hirdetés

Gion Gábor elmondta: felméréseik szerint a Debrecen környéki régióban van növekedési potenciál. Hozzátette: a jó üzlethez jó ügyfelek és jó tanácsadók kellenek, és Debrecenben mindkettő rendelkezésre áll.

Elmondta: a főként könyvvizsgálati és könyvelési tanácsadással, adó-tanácsadással, vállalati kockázati és jogi szolgáltatásokkal foglalkozó cégnek 200 ezer tanácsadója van szerte a világban.

Papp László polgármester mérföldkőnek nevezte a Deloitte megjelenését Debrecenben, ami növeli a város súlyát az ország gazdaságában.

Ez a lépés illeszkedik Debrecen 15 éve épített imázsához, miszerint a város Budapest mellett reális alternatívát akar képezni - tette hozzá.

Az ország létérdeke, hogy ne egyközpontú legyen, hanem 2-3 gazdasági erőcentrum jöjjön létre, ami képes érdemi hozzájárulásra az ország gazdasági teljesítményéhez - hangoztatta Papp László.

Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a Deloitte szakértőivel való együttműködés segíti a helyi cégeket a külföldi piacokon való biztonságos megjelenésben, a befektetői kockázat csökkentésében.

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem (DE) kancellárja hozzátette: a képzéssel is igyekeznek segíteni, hogy legyen a cégnek szakember-utánpótlása Debrecenben. Szerinte egyre több cég nő fel, amelyik igényli a tanácsadást.

Mind a kancellár, mind a kamarai elnök a helyi képzésben való részvételre kérte fel a Deloitte Magyarország szakembereit.

A Deloitte magyarországi irodája - a Deloitte Central Europe leányvállalataként - a több mint 150 országban jelen lévő Deloitte Touche Tohmatsu Limited tagvállalata.

A cég Közép-Európa 17 országában több mint 3900 szakember segítségével nyújt könyvvizsgálati, tanácsadási, valamint adó-tanácsadási, vállalati kockázati és jogi szolgáltatásokat, Magyarországon több mint 400 külföldi és hazai szakértőjük dolgozik.

Kiemelt Partnereink