Szolgáltatók Csomagválogató robotok segítenek a DHL-nél

Csomagválogató robotok segítenek a DHL-nél

autopro.hu/B.B. | 2016.06.09 09:11

Csomagválogató robotok segítenek a DHL-nél

A tesztelt robotok egyelőre nem helyettesítik az emberi munkát, ám nem kellene már sokat fejleszteni őket, hogy teljesen önműködően dolgozzanak a raktárakban.

Hirdetés

A teherhordó drónok után újabb robotokat tesztel a DHL: az EffiBOT, mely tulajdonképpen egy kis teherautó, a raktárakban teljesít szolgálatot. A dolgozó a szükséges tételeket a kis kocsira helyezi, az pedig automatikusan a berakodáshoz szállítja a küldeményeket.

A gépek a kirakodást is képesek maguk elvégezni, melynek végén újabb körre indulnak a válogatást végző alkalmazotthoz. A folyamat a robotok segítségével gyorsul, a kamionhirek.hu szerint a válogatás és a raktáron belüli csomagmozgatás során a nehéz küldemények kezelése sem jelent különösebb problémát. Egyelőre két EffiBOT áll a csomagküldő szolgálat németországi központjának rendelkezésére. A következő időszakban a vállalatnál többféle robotot is kipróbálnak majd, végül a leghasznosabbat választják hosszú távú „munkatársnak”.

Ugyanakkor könnyen lehet, hogy humán munkaerőre egyre kevésbé lesz szükség a vállalat raktáraiban, hiszen a robotokat már csak a válogatásra, és a csomagok polcról való levételére kell megtanítani.

Kiemelt Partnereink