Szolgáltatók Budapest, te csodás: pláne elektromos rolleren!

Budapest, te csodás: pláne elektromos rolleren!

autopro.hu | 2019.05.01 20:03

Budapest, te csodás: pláne elektromos rolleren!

A Cities4People K+F projekt keretében 200 elektromos roller lesz elérhető a fővárosban egy június 30-ig tartó tesztüzemmódban. Érkezik a Lime e-rollermegosztó.

Hirdetés

A Cities4People az Európai Unió által támogatott projekt, amelynek célja, hogy fenntartható és emberközpontú közlekedési megoldásokat találjon, válaszul a városi mobilitási kihívásokra.

A kezdeményezés öt különböző európai városban működik: Budapesten, Hamburgban, Isztambulban, Trikalaban és Oxfordshire-ben. Magyarországon a projektet a Fővárosi Önkormányzat koordinálja. Partnere pedig az innovatív városi mobilitási szolgáltatásokat nyújtó Lime.

A gyors, egyszerű és fenntartható közlekedést biztosító elektromos rollereket a fővárosiak május 1-jétől használhatják, első körben a budai és a pesti Duna-part egyes szakaszain, illetve az ahhoz közel eső kijelölt területeken. A villany kétkerűkeket munkába járáshoz, szabadidős programokhoz, és városon belüli utazáshoz is ajánlják.

A felhasználók okostelefonjukra letöltve a Lime mobil applikációját, könnyedén megkereshetik a hozzájuk legközelebbi rollert, és egy gombnyomással feloldhatják azt. Amikor az utazás befejeződött, a rollerezők az applikáció utasításait követve egyszerűen megállítják a járművet és biztonságosan leparkolnak vele. A rollerek egyszeri kioldási költsége 250 Ft, a használat percdíja pedig 50 forint lesz. A Lime helyi csapata végzi majd a rollerek kihelyezését, töltését és karbantartását. Az elektromos rollerek érkezéséről először itt, az autopro.hu-n olvashattak.

Előtérben a mikromobilitás

A K+F projekt kijelölt területe Budapesten magában foglalja a Duna-part Batthyány tér és Műegyetem rakpart közötti budai szakaszát. A Lime elektromos rollerjei számára kijelölt szektor a budai Duna-part mentén Lágymányostól az ELTE és BME kampuszát is felölelve a Móricz Zsigmond körtérig tart, a pesti oldalon pedig a Szabadság hídon átívelve a Vámház körúttól a Kálvin térig, magában foglalva a Corvinus Egyetem kampuszát, egészen a Boráros térig. A kéthónapos tesztidőszak május 1-jétől június végéig tart.

– Budapest nagyszerű város, ahol jelentős az igény a mikromobilitás fokozása iránt, éppen ezért nagyon örülünk, hogy itt is elindíthatjuk a Lime e-rollermegosztó szolgáltatását. A budapesti városvezetéssel együttműködve azon dolgozunk, hogy megoldást találjunk az olyan városi kihívásokra, mint például a forgalmi dugókkal terhelt közlekedés. A Lime elektromos rollerjei szórakoztató, okos és kényelmes alternatívát jelentenek a városon belüli, rövidebb utak megtételére, hozzájárulva ezzel a városi élet minőségének javításához – mondta el Tóth Tamás, a Lime magyarországi képviselője.

Kiemelt Partnereink