Szolgáltatók Bevásárolt a GYSEV

Bevásárolt a GYSEV

MTI | 2015.06.17 13:21

Bevásárolt a GYSEV

Huszonöt nyitott konténerszállító vasúti teherkocsival bővítette járműparkját a GYSEV Cargo Zrt., így már hatvan teherkocsi szállítja a konténereket Németországba és Törökországba - mondta a vállalat vezérigazgatója szerdán a soproni konténerrendező terminálban tartott átadó ünnepségen.

Hirdetés

Skála János hozzátette: a 700 millió forintos fejlesztést saját forrásból finanszírozta a vállalat.

A teherkocsikat az aradi székhelyű, német tulajdonosi háttérrel rendelkező Astra Industries járműgyártótól rendelte a cég. A hattengelyes, 27,5 méter hosszú kocsikat idén márciusban kezdték gyártani, és június elején érkeztek meg Sopronba.

A járműveknek már csak a hatósági engedélyeket kell megkapniuk.

A vezérigazgató elmondta azt is, hogy a most beszerzett járművek összesen negyven konténer szállítására alkalmasak, amely azt jelenti, hogy negyven kamionnal kevesebb közlekedik majd az utakon és ugyanennyi kamion szén-dioxid-kibocsátásával csökken a környezet terhelése.

Hozzátette: a beszerzés teljes mértékben beleillik a vállalat hosszú távú stratégiájába, amelynek lényege, hogy a különböző infrastrukturális beruházások révén nagyobb hangsúlya legyen a vasúti teherszállításnak, amely gyorsabb és környezetbarátabb is.

Skála János emlékeztetett: a teherszállító vasúttársaság a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV Zrt.) leányvállalataként jött létre 2011-ben. Tavaly zárta le két ütemű fejlesztését, amelynek keretében húsz százalékkal nőtt a konténer férőhelyek száma, konténeremelő rakodógépet, úgynevezett bakdarut vásároltak, emellett helymeghatározó alapú informatikai rendszert építettek ki.

Az 1,7 milliárd forintos európai uniós beruházás folytatásaként a jövőben olyan informatikai rendszert építenének ki, amellyel nemcsak a terminálban, hanem az úton lévő konténereket is GPS-alapú rendszerrel lehetne nyomon követni – mondta a vezérigazgató.

Kiemelt Partnereink