Szolgáltatók Az emelőgépek és rámpakiegyenlítők időszakos felülvizsgálata

Az emelőgépek és rámpakiegyenlítők időszakos felülvizsgálata

autopro.hu | 2022.10.07 13:23

Az emelőgépek és rámpakiegyenlítők időszakos felülvizsgálata

1. ábra Az EFASERVICES szakképzett munkatársa az emelőgépek és rámpakiegyenlítők vizsgálatát országos lefedettséggel végzi. | Fotó: EFASERVICES

Működésük során az emelőgépek és rámpakiegyenlítők elhasználódnak, a kopóalkatrészek cserére szorulnak, biztonságos üzemeltetésük érdekében karbantartásuk és ellenőrzésük szükséges. A munkáltató kötelessége a munkavállaló érdeke, hogy az emelőgépek és rámpakiegyenlítők üzembiztos, jó műszaki állapotban legyenek. A felülvizsgálatot jogszabályok, rendeletek szabályozzák, főszabály szerint elvégzése legalább ötévenként, vagy az emelőgép környezetének megváltozásakor (például a kiszolgált technológia változtatásakor) kötelező.

Hirdetés

A rakodási terület biztonsága érdekében szükség van a szabványos működési eljárásokra, a rendszeres munkavállalói képzésekre, mérnöki ellenőrzésekre. Elengedhetetlen a rámpakiegyenlítők és környezetük takarításra és az időszakos ellenőrzésük. Ezen tényezők összessége szükséges ahhoz, hogy minimálisra csökkenjen a veszély és a munkavállalók, járművek vagy áruk sérülése.

Az EFASERVICES által végzett vizsgálatok: az üzembe helyezést megelőző, munkavédelmi szempontú előzetes felülvizsgálat; az időszakos, rendszeres vizsgálat; a szerkezeti vizsgálat; a fővizsgálat és az időszakos biztonsági felülvizsgálat.

Az emelőgépek és rámpakiegyenlítők esetében a vizsgálati csoportszám alapján határozzák meg, hogy milyen időközönként kell szerkezeti-, illetve fővizsgálatot végezni.

Az üzembe helyezési jegyzőkönyvben, valamint a kísérődokumentációban fel kell tüntetni a működésidő-fokozat és a terhelésfokozat szerint meghatározott vizsgálati csoportszámot.

Az időszakos biztonsági felülvizsgálatot a vizsgálati csoportszámtól függetlenül legalább ötévente, vagy az emelőgép környezetének megváltozásakor (például a kiszolgált technológia változtatásakor) kötelező elvégezni.

(Rendelkező jogszabályok: 1993. évi XCIII. Törvény a munkavédelemről; 16/2008. (VIII. 30.) NFGM A gépek biztonsági követelményei, megfelelőségének tanúsítása; 47/1999. (VIII. 4.) GM rendelet, Emelőgép Biztonsági Szabályzata)

Az időszakos gépvizsgálat elvégzése a biztonságos munkavégzés alapkövetelménye.

2. ábra Az EFASERVICES az eseti szervizszolgáltatás mellett sok, a megrendelőknek tetsző, folyamatosan bővülő karbantartási csomagot kínál.

2. ábra Az EFASERVICES az eseti szervizszolgáltatás mellett sok, a megrendelőknek tetsző, folyamatosan bővülő karbantartási csomagot kínál. | Fotó: EFASERVICES

A megnövekedett logisztikai feladatok miatt nagyobb a rakodástechnikai berendezések igénybevétele

A megváltozott gazdasági környezet a logisztikai feladatok számszerű növekedését eredményezte a vállalatok életében. Ezzel a döntéshozóknak újra kell gondolniuk a költséghelyek struktúráját. Szükséges a logisztikai folyamatok digitalizációja, a logisztikai területek növelése, új, gyorsabb, energiahatékony berendezések beszerzése, a munkaerő képzése.

Az EFASERVICES az eseti szervizszolgáltatás mellett sok, a megrendelőknek tetsző, folyamatosan bővülő karbantartási csomagot kínál. Széles tapasztalati háttérrel új folyamatokat fejlesztünk az Ügyfelek részére. Annak érdekében, hogy balesetmentesen, magas üzemhányaddal, hosszú élettartammal, költséghatékonyan működjenek berendezései gondoskodni kell a tervszerű, megelőző karbantartásukról és időszakos felülvizsgálatukról. A legkorszerűbb ipari gyorskapuktól a dokkolókon keresztül a füst és tűzgátlásig minden szervizfeladat egy szolgáltatási platformon érhető el.

További információ és a szolgáltatások megrendelése: efaservices.hu

A legkorszerűbb ipari gyorskapuktól a dokkolókon keresztül a füst és tűzgátlásig minden szervizfeladat egy szolgáltatótól.

A legkorszerűbb ipari gyorskapuktól a dokkolókon keresztül a füst és tűzgátlásig minden szervizfeladat egy szolgáltatótól. | Fotó: EFASERVICES

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink