Szolgáltatók Az első félévben 43 pozitív befektetői döntés született a HIPA-nál

Az első félévben 43 pozitív befektetői döntés született a HIPA-nál

MTI | 2019.09.09 10:15

Az első félévben 43 pozitív befektetői döntés született a HIPA-nál

A Nemzeti Befektetési Ügynökségnél (HIPA) 2019 első hat hónapjában született pozitív befektetői döntések eredményeként 7274 új munkahely jön létre Magyarországon.

Hirdetés

Ésik Róbert, a HIPA vezérigazgatója ismertette: 2019 első hat hónapjában, 43 pozitív befektetői döntés született az ügynökségnél Magyarországon 2287,1 millió euró tőkebefektetés mellett. Felhívta a figyelmet arra, hogy a befektetési témákra szakosodott Site Selection magazin legfrissebb Global Best to Invest 2019 jelentése alapján Magyarország idén újra a világ 10 legjobb befektetési célországa között szerepel.

Budapest-stand

A HIPA vezérigazgatója mindezt az idei müncheni EXPO REAL kapcsán mondta. Csaknem 5 milliárd eurónyi fejlesztést mutat be a világ egyik legrangosabb ingatlanfejlesztési szakkiállítása, amelyen Magyarország is képviseltette magát a Budapest-standon.

Debrecen és Kecskemét is bemutatkozik

A stand szervezői, Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) világszínvonalú projektekkel, kiemelt kormányzati és önkormányzati fejlesztésekkel, a Budapesten zajló beruházások mellett Debrecen, Kecskemét, Miskolc és Szeged fejlesztéseivel mutatják be az ország tőkevonzó képességét – közölte az IFK.

Idén, a 22. müncheni EXPO REAL-on 75 országból több mint 2000 kiállító és csaknem 40 ezer döntéshozó gyűlik össze 2019. október 7-9. között.

Nyitókép: messe-muenchen.de

Kiemelt Partnereink