Szolgáltatók Átadták az M15-ös autóút autópályává bővített szakaszát

Átadták az M15-ös autóút autópályává bővített szakaszát

MTI/autopro.hu | 2019.12.19 10:32

Átadták az M15-ös autóút autópályává bővített szakaszát

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára az M1-es sztrádából Hegyeshalom előtt kiágazó, és Rajkáig húzódó M15-ös autópályáról az átadáson azt mondta, ez egy régi és nagy adóssága volt a kormánynak. A tavaszi befejezési határidő előtt elkészült bővítéssel teljes értékű autópálya összeköttetés jött létre Budapest és Pozsony között - hangsúlyozta.

Hirdetés

Hozzátette, hogy az M1-es autópálya és a rajkai országhatár közötti 14,5 kilométeres szakaszt kétszer két sávra bővítették ki, akadálymentesítették a határátkelőt, hét felüljárót építettek, 19 műtárgyat újítottak fel és két külön szintű csomópontot építettek át Rajkánál és Hegyeshalomnál.

Hozzátette, hogy az országban összesen 15 helyszínen zajlik gyorsforgalmi útépítés, amelyek legkésőbb 2022-ig elkészülnek, emellett a Felvidék felé 2020-ban adják át a komáromi Duna-hidat, 2021-ben pedig elkészül az M30-as befejező szakasza, amellyel Budapest felől Miskolc érintésével Kassáig lesz sztrádakapcsolat.

Széles Sándor, Győr-Moson-Sopron megyei kormánymegbízott azt emelte ki, hogy a térség az elmúlt két évben felértékelődött az ország gazdasági életében, Bezenye és Hegyeshalom között olyan gazdasági terület nyílt meg, ahol a következő négy-öt évben egy egymilliárd eurót érő beruházás valósulhat meg.

Kiss Vince, Rajka polgármestere a sztráda gazdasági előnyein túl azt hangoztatta, hogy a felvidéki településekkel könnyebbé válik a kapcsolattartás.

Bezenyénél az ipari park alapkövét 2018 októberében tették le. Az 5,7 hektáros park 274 millió forintos támogatásból épül.

Kiemelt Partnereink