Szolgáltatók A Trans-Sped 5 milliárd forintnyi kötvényt bocsát ki

A Trans-Sped 5 milliárd forintnyi kötvényt bocsát ki

MTI | 2020.03.12 18:42

A Trans-Sped 5 milliárd forintnyi kötvényt bocsát ki

Fotó: Trans-Sped Kft.

A Trans-Sped Kft. 5 milliárd forint értékben kötvényt bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghirdetett növekedési kötvényprogram (nkp) keretében.

Hirdetés

Fülöp Szabolcs, a vállalat ügyvezetője elmondta, a kötvények kibocsátásának egyik fő célja a Trans-Sped jövőbeni beruházásaihoz szükséges források biztosítása, illetve a Trans-Sped tőkestruktúrájának optimalizálása, hosszú távon is fenntartható, biztonságos és diverzifikált finanszírozási struktúra működtetése.

A vállalatcsoport rövid távú tervei között szerepel a banki hitelállomány csökkentése, ami enyhíti egy esetleges gazdasági sokk vállalatra gyakorolt negatív hatásait és a hitelkamatok változásából fakadó kockázatokat. Emellett a logisztikai szolgáltatónak Debrecenben, Körösladányban, Tatabányán és Budapesten is több beruházása van tervezési szakaszban.

A vállalatcsoport 200 ezer négyzetméteres raktárkapacitással gazdálkodik és 250 közúti gépjárművel rendelkezik, 2019-es várható nettó árbevétele meghaladja a 21,5 milliárd forintot, 6 százalékkal magasabb az előző évinél.

A raktárkapacitás folyamatos bővítése mellett szervezetfejlesztésbe és informatikai beruházásokba is fektet a cég. A saját fejlesztésű szakmai szoftver és az új vállalatirányítási rendszer bevezetése nagyban hozzájárul működési hatékonyságának növeléséhez, ami kulcsfontosságú lesz a következő évek sikereihez.

A Trans-Sped Kft. a vállalat közleménye szerint az egyetlen olyan tisztán magyar magántulajdonú vállalat, amely be tudott kerülni Magyarország 10 legnagyobb logisztikai szolgáltatója közé. Az idén 30 éves cég csaknem 800 embernek ad stabilan munkát. A kötvénykibocsátás a Trans-Sped hosszú távú stratégiájának része. Ez nem csupán forrásbevonás, hanem egy olyan elköteleződés, amellyel a cég hosszú távon vállalja a transzparens üzleti működést - hangsúlyozta Fülöp Szabolcs.

Kiemelt Partnereink