Szolgáltatók A Takata, a Hankook és a Mercedes befektetéseit is elismerték

A Takata, a Hankook és a Mercedes befektetéseit is elismerték

MTI | 2014.03.28 09:20

A Takata, a Hankook és a Mercedes befektetéseit is elismerték

A nyolc kategóriában kiosztott Év Befektetője díjjal a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) a kiemelkedő befektetői teljesítményeket nyújtó cégeket ismeri el évről évre.

Hirdetés

Díjat kapott a Takata Safety Systems Hungary Kft., a Hankook Tire Magyarország Kft., a Coloplast Hungary Kft., a Computacenter Services Kft., a Systemax Business Services Kft., a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., a Gyöngyös Ipari Park Fejlesztő Kft., valamint a Fémalk Zrt.

Az eseményen Szijjártó Péter államtitkár hangsúlyozta: azok az országok és vállalatok lettek mára sikeresek, amelyek a válság évei alatt bátor válaszokat adtak a gazdasági élet kihívásaira - nem a túlélésre játszottak, hanem új stratégiákat választottak.

(Fotó: Botár Gergely, kormany.hu)

A politkus szerint a díjazott vállalatok mind jó stratégiát választottak. Szijjártó Péter hangsúlyozta, minél erősebb termelő iparral rendelkezik az ország, annál erősebb lesz a válság utáni pozíciója. Hangsúlyozta: a járműipar volt az egyik zászlóshajója a folyamatnak, amely nyomán a gazdaság növekedési pályára állt. A díjkiosztón jelen lévő vállalatok közül négy cég is ebben a szektorban tevékenykedik, és a magyar exportteljesítmény 18 százalékát az autóipar adja - mondta. Jelezte ugyanakkor, hogy a magyar gazdaság sikere nagyban múlik a kis- és középvállalkozások teljesítményén.

Szijjártó Péter hozzátette, ahhoz, hogy Magyarországon egy erős termelő ipari bázis alakuljon ki, egy új szakképzési rendszerre van szükség, ennek érdekében német mintára szervezték át a magyar szakképzési rendszert, hogy a fiatalok megállják a helyüket a munkaerő-piacon és a versenyszféra legmagasabb elvárásainak is megfeleljenek.

Berényi János, a HITA elnöke arról beszélt, hogy külön köszönet illeti a Magyarországon befektető cégeket azért, mert beruházási döntésükkel hozzásegítették az országot ahhoz, hogy a Financial Times fDi magazinja Budapestnek ítélje a legvonzóbb befektetési célpontjának járó díjat Kelet-Európában.

Kiemelt Partnereink