Szolgáltatók A Mewa MI-t használó applikációkba invesztál

A Mewa MI-t használó applikációkba invesztál

autopro.hu | 2024.02.23 10:26

A Mewa MI-t használó applikációkba invesztál

Fotó: Mewa

A textilszolgáltatásokat kínáló Mewa vállalatcsoport a jövőben jelentős szerepet szán a mesterséges intelligenciára támaszkodó folyamat-optimalizációnak és minőségellenőrzésnek.

Hirdetés

A Mewa cégcsoport nemrégiben megvásárolta a román Esenca Digital Workwear S.R.L. startup többségi részesedését. A vállalkozás arra szakosodott, hogy olyan mesterséges intelligenciával támogatott applikációt fejlesszen ki, amely képes méretet venni a megfelelő ruhadarabok kiválasztásához.

„Az a célunk, hogy a mesterséges intelligenciát segítségül hívva még egyszerűbbé és felhasználóbarátabbá tegyük ügyfélközpontú folyamatainkat és szolgáltatásainkat” – húzta alá Bernhard Niklewitz, a Mewa igazgatóságának elnöke. „Az Esenca olyan partnerünk ezen az úton, amely az MI és a textilágazat területén egyaránt kiemelkedő szakértelemmel rendelkezik. Emiatt vásároltunk üzletrészt a cégben.”

Az Esencában szerzett többségi részesedéssel a textilszolgáltató vállalat bővíti portfólióját, és a digitális ügyfélszolgáltatások területén hosszú távon megbízható partnerre tesz szert. Az MI-re épülő technológia lehetővé teszi a Mewa és ügyfelei, valamint egyéb partnerei számára, hogy kényelmes, applikáció-vezérelt méretvételi eljárással segítse a megfelelő darabok kiválasztását a munka-, üzleti és védőruházatok, illetve a munkavédelmi cikkek területén. A helyszíni, személyes méretvételi procedúra a jövőben ennek következtében lényegesen rugalmasabban és hatékonyabban lesz lebonyolítható.

Néhány másodperc alatt kiválasztható a megfelelő méret

A digitális eljárást okostelefonnal vagy egy offline üzemmódban működő készülékkel is el lehet végezni. Meg kell adni néhány személyes méretadatot, a személy nemét, és szükség van telefonnal szemből és oldalról készített egészalakos fotókra. A mesterséges intelligencia támogatásával a képek alapján a rendszer kiszámolja a pontos testméreteket, amelyhez párosítják a Mewa mérettáblázatainak megfelelő értékeket. Magukat a fotókat nem kell tárolni, ezek csupán az egyes méretvételi pontok beazonosításához szükségesek.

A szabványosított méretvételi eljárás több mint száz méretvételi ponttal dolgozik, és fél centiméternyi tűréspontossággal határozza meg az egyes értékeket. Mindössze harminc másodperc kell ahhoz, hogy a felhasználó megkapja az ajánlott méreteket minden egyes ruházati kollekcióhoz.

Az Esenca által kifejlesztett szkennelési technológiát 2024-től kezdve fokozatosan integrálják az ügyfélrendszerekbe.

A wiesbadeni székhelyű német MEWA Textil-Service SE & Co. Management OHG Európa egyik vezető vállalata az üzemi textíliákkal kapcsolatos teljes körű szolgáltatások területén. Kínálatának legfontosabb részét az ipari és javítóüzemek, valamint kézműves műhelyek számára nyújtott saját gyártású, többször felhasználható törlőkendők, valamint a munka- és munkavédelmi ruházat alkotja. A Mewa B2B szolgáltatásai – amelyek mindegyike tanúsítottan megfelel a vonatkozó minőségi, higiéniai és biztonsági szabványoknak – a termékek rendelkezésre bocsátására, ápolására, javítására, raktározására és logisztikájára terjednek ki. A családi vállalkozás 47 telephelyen 5700 dolgozóval több mint 200 ezer üzemet szolgál ki a legkülönbözőbb ágazatokban Európában, forgalma 2022-ben 829 millió eurót tett ki.

A Mewát a fenntartható textilszolgáltatások úttörőjeként 1908-ban alapították. A vállalat stratégiájának fókuszában azóta is következetesen megtalálható a fenntarthatóság gondolata, ezt testesítik meg a vállalat innovatív fejlesztései a termékek, folyamatok és technikai berendezések területén egyaránt. Ügyfélközpontúságáért és erőforrásmenedzsmentjéért a Mewa többször is díjazták.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink