Szolgáltatók A Gefco szállítja Oroszországba a Talgo vasúti járműveit

A Gefco szállítja Oroszországba a Talgo vasúti járműveit

autopro.hu | 2014.10.17 11:17

A Gefco szállítja Oroszországba a Talgo vasúti járműveit

Az autóipari logisztika vezető európai szolgáltatója szerződést írt alá a spanyol vasútijármű-gyárral hat vonat szállítására és célba juttatására.

Hirdetés

A Gefco szerződést írt alá a piacvezető spanyol Talgo vállalattal, amely a nagy sebességű vonatok egyik legjelentősebb nemzetközi gyártója. A szerződés a Moszkva-Berlin és a Moszkva-Kijev vasútvonal számára szánt szerelvények vámügyintézés feladatait is magában foglalja.

A Talgo által legyártott és összeszerelt, túlméretes rakománynak számító vonatok multimodális szállítását a Gefco Spanyolország végzi Vitoria (Rivabellosa) város és az Ust-Luga (Szentpétervár) kikötő között. A logisztikai cég orosz leányvállalata ezt követően átveszi a rakományt, és gondoskodik a lerakodásról, a vonatok Moszkvába történő vasúti szállításáról, valamint a vámügyintézési feladatok lebonyolításáról. A szerződés keretein belül a Gefco Spanyolország emellett hetente két-három alkalommal légi úton szállítja a szükséges cserealkatrészeket Oroszországba.

- Értékesítési hálózatunk előre képes igazodni az ügyfelek igényeihez, ez is nagyban hozzájárult a szerződés elnyeréséhez. Nemzetközi hálózatunk, globális logisztikai integrátorként megszerzett szakértelmünk, valamint az ügyfelek igényeihez illeszkedő, rugalmas megoldásaink meghatározó szerepet töltenek be a világszerte ismert Talgo vállalattal folytatott együttműködésünkben - emelte ki Pelayo Garcia Comas, a Gefco Spanyolország értékesítési és marketingvezetője.

A kihívásokkal teli piaci környezet ellenére Oroszország a jövőben is a Gefco egyik legfontosabb növekedési területe marad. A vállalat új részvényese, az RZD révén a gyors növekedést mutató logisztikai szektorral rendelkező oroszországi piac még könnyebben elérhetővé válik. Annak érdekében, hogy felgyorsítsa térnyerését Oroszországban és tágabb értelemben véve Közép-Ázsiában is, a Gefco 2014 elején olyan új struktúrát vezetett be, amely azon nemzetközi vállalatok igényeihez igazodik, amelyek ebben a régióban szeretnék továbbfejleszteni tevékenységüket. Az új rendszer keretein belül moszkvai székhellyel egy 50 logisztikai szakértőből álló üzleti fejlesztési egységet hoztak létre. A struktúrát az egyes tevékenységek mentén alakították ki, különös hangsúlyt fektetve a két stratégiai piaci vonalra: a túlméretes rakományokra, valamint az olaj és gáz ágazatra. A GEFCO 2003 óta van jelen Oroszországban, és 2013-ban elért 4 milliárd eurós teljes forgalmának 6 százalékát ebben a régióban bonyolította le.

Kiemelt Partnereink