Szolgáltatók A digitális biztonság égető kérdés a TÜV igazgatója szerint

A digitális biztonság égető kérdés a TÜV igazgatója szerint

MTI | 2019.04.03 10:04

A digitális biztonság égető kérdés a TÜV igazgatója szerint

A kiberbiztonsági kockázatok kivédésére új biztonsági architektúra létesítését sürgette a dolgok internete (IoT) és a hálózatra kapcsolt termelőberendezések számára a Hannoveri Vásáron a német minőségbiztosítási intézetek képviseleti szervezete, a TÜV-Verband igazgatója.

Hirdetés

A negyedik ipari forradalom (Ipar 4.0) keretében a hálózatra kapcsolt, de egyébként önmagukban funkcionálisan teljesen megbízhatóan és biztonságosan működő gépek és berendezések is kockázati tényezőkké lépnek elő mutatott rá Joachim Bühler, a TÜV-Verband (Verband der TÜV e. V.) igazgatója, megjegyezve, hogy erre a problémára sem hazai, sem európai szinten nincs kidolgozva a megfelelő válasz.

A termékbiztonság mint kérdés eddig kizárólag valamely adott termék anyagi valójával összefüggésben vetődött fel, ezért magát a termékbiztonság fogalmát is újra kell definiálni, mégpedig úgy, hogy ennek szerves elemét kell hogy képezze a digitális biztonság is. A biztonsági ellenőrzésekben meg kell erősíteni a független szervezetek szerepét szögezte le a TÜV-Verband igazgatója.

Kiemelt Partnereink