Szolgáltatók 259: ennyi e-buszt rendelt Hollandia a BYD-től

259: ennyi e-buszt rendelt Hollandia a BYD-től

autopro.hu/H.J. | 2019.12.11 11:43

259: ennyi e-buszt rendelt Hollandia a BYD-től

Minden idők legnagyobb európai „zöld megrendélést” kapta a BYD. A vállalattól a tömegközlekedési szolgáltató Keolis holland leányvállalata, a Keolis Nederland rendelt 259 tisztán elektromos meghajtású buszt.

Hirdetés

A Keolis és a BYD régóta együttműködött egy olyan közlekedési megoldás létrehozásában, amely nemcsak az üzemeltetési igényeket veszi figyelembe, de az utasok kényelmét is. Az üzletet végül december elején írták alá.

A 8,7 méteres midibuszok, illetve a 12 és 13 méteres eBus modellek 2020 végétől állnak forgalomba Hollandiában. A 13 méter hosszú járműveket továbbfejlesztett akkumulátor-technológiával szerelték fel, amely nagyobb hatótávolságot tesz lehetővé. A legnépszerűbb modell a 12 méteres busz volt, melyből 206 darabot rendeltek – ezek mindegyikét áramszedő pantográfokkal szerelték fel.

A vállalat különböző típusú buszokat szállít Hollandia számára. Kép: twitter.com

2016-ban a holland közlekedésért és infrastrukturáért felelős miniszter egy olyan okmányt írt alá, melynek célja 2025-ig a jelentős kibocsátáscsökkentés elérése. A Keolis szinte kibocsátásmentes működése nagy mértékben hozzájárul a környezetvédelemhez.

A BYD Magyarországon is jelen van, 2017 áprilisában nyitotta meg magyarországi gyárát Komáromban, amely a cég első buszgyára Európában. A BYD első elektromos buszát tavaly decemberben Salgótarján önkormányzatának adták át. A 12 méter hosszú busz 250 kilométert képes megtenni egyetlen töltéssel, és 85 utas szállítására képes.

Folyamatos terjeszkedés, piacvezető szerep

A BYD számára Hollandia egy jó kiindulási pont volt, hogy terjeszkedhessen Európában. A vállalat első megrendelése 2012-ben Schiermonnikoog holland szigetre szólt, ahová 6 elektromos buszt rendeltek, majd 35 eBus-t szállítottak a Schiphol repülőtérre. Ezt követően a vállalat számos megrendelést kapott Európában, ahol több mint 10 ország 60 városában közel 1200 elektromos BYD busz közlekedik mostanra. Így a kontinensen egyértelmű piacvezető szerepre tett szert.

Egyre több helyszínen üzemelnek a BYD elektromos modelljei. Kép: twitter.com

A BYD Europe ügyvezető igazgatója, Isbrand Ho szerint a Keolis-szal való együttműködés nemcsak az elektromos mobilitási megoldások fejlesztését mozdítja elő, hanem más flottaüzemeltetőkkel is segít felvenni a kapcsolatot – írja a just-auto.com.

Nyitókép: twitter.com

Kiemelt Partnereink