Szolgáltatók 2022-ig kell várni a következő Genfi Autószalonra

2022-ig kell várni a következő Genfi Autószalonra

autopro.hu/V.M. | 2020.06.30 13:19

2022-ig kell várni a következő Genfi Autószalonra

Fotó: GIMS Media Center

A koronavírus folytán kialakult nehéz gazdasági körülményekre tekintettel a Genfi Nemzetközi Autószalont szervező alapítvány több fontos döntés meghozatalára is kényszerült, amelyek egyike a rendezvény 2022-re halasztása.

Hirdetés

Az idei kiállítás eredetileg március 5. és 15. között lett volna megtekinthető, a járványhelyzet miatt azonban végül törölték azt. A szervezők felmérést végeztek a potenciális kiállítók körében, akiknek többsége úgy válaszolt, hogy valószínűleg nem jelennének meg egy 2021-es eseményen, és a show következő időpontjaként inkább 2022-t preferálnák. A szervezők közleményükben hozzáteszik, hogy az autóiparnak időre van szüksége a helyreálláshoz, továbbá a jelenlegi egészségügyi helyzet egyáltalán nem biztos, hogy lehetővé tenné 2021 tavaszán egy 600 ezer látogatót vonzó esemény megrendezését.

Nem sikerült pénzügyi segítséghez jutni

Az idei show lemondását követően a szervezést végző alapítvány mintegy 11,5 millió dolláros pénzügyi segítségért fordult Genf kantonhoz, hogy fedezhessék a kieső bevételt. Június elején az alapítvány számára jóváhagytak egy 17,6 millió dolláros hitelt, amit azonban az nem fogadhat el. A feltételek között szerepel mintegy egymillió dollár visszafizetése 2021 júniusáig, még azelőtt, hogy a következő kiállítást megtarthatnák, emellett a szervezőket arra is köteleznék, hogy 2021-ben tartsák meg a következő eseményt.

Hogy a Genfi Nemzetközi Autószalon a jövőben is rendszeresen megrendezésre kerülhessen, az alapítvány vezetősége úgy döntött, hogy a Svájc legnagyobb nyilvános eseményével kapcsolatos jogokat a Palexpo kiállítási központ üzemeltetőjének adják el.

Kiemelt Partnereink