Techtogether Gyerekeket nevel biztonságos közlekedésre a Daimler

Gyerekeket nevel biztonságos közlekedésre a Daimler

autopro.hu | 2015.03.17 14:10

Gyerekeket nevel biztonságos közlekedésre a Daimler

A kecskeméti iskolákba is elérkezett a konszern által 2001-ben életre hívott MobilKids program.

Hirdetés

A Daimler AG kezdeményezése világszerte játékos és szórakoztató módon teszei fogékonnyá a 4-10 éves korosztályt a mobilitás és a közlekedésbiztonság kérdéseire. A program szakmai hátterének kidolgozásában és továbbfejlesztésében, valamint kecskeméti bevezetésében elismert nemzetközi közlekedési szakemberek és pedagógusok, itthon pedig a Közélekedéstudományi Intézet és az Élet Úton program tagjai vettek, illetve vesznek részt.

- Kiemelten fontos számunkra a balesetmentes autózás. Nem csak az autókban ülőkre, hanem minden, a közlekedésben résztvevő emberre gondolunk. Különösképpen kötelességünk a gyermekek védelme - fogalmazott Matthias Buchmüller, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. műszaki területért felelős ügyvezetője azon a sajtótájékoztatón, amelyet a MobileKids program partnerei tartottak kedden a Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolában.

Az iskoláknak nem jelent extra kiadást a program, hiszen a projekt házigazdái minden taneszközt, segédanyagot, KRESZ-pályát, járművet biztosítanak számukra.

Kiemelt Partnereink