Techtogether Együttműködést ír alá a győri egyetem és az LuK

Együttműködést ír alá a győri egyetem és az LuK

autopro.hu | 2015.03.10 13:52

Együttműködést ír alá a győri egyetem és az LuK

A LuK Savaria a győri Széchenyi István Egyetemmel folyamatosan együttműködve részt vesz az 1996-ban indított gyakorlati mérnökképzésben, s több éve sikeres, közös program a gépészmérnöki szakos széchenyis hallgatók duális képzése.

Hirdetés

Az elmúlt évben a cég szakemberei és a győri hallgatók az inter-uni-LUK uniós pályázat keretében a szombathelyi vállalat munkaerő-piaci értékeinek, vonzóbbá tételének tényeit tárták fel. A győri műszaki szakok mellett az együttműködés a jövőben kiterjed a versenypiaci indíttatású, üzleti felkészültséget adó győri közgazdászképzésre is.

Michael Reinig, a LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. ügyvezető igazgatója, Földesi Péter rektor és Papp Ilona, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar dékánja március 11-én az együttműködést széleskörűen kiterjesztő szerződést ír alá.

A Schaeffler-csoport Szombathelyen LuK tengelykapcsolók, Debrecenben FAG csapágyak gyártásával, Budapesten INA és FAG termékek forgalmazásával, azok műszaki tanácsadásával foglalkozik. A három magyarországi telephelyen mintegy 2300 munkavállalót foglalkoztat a cégcsoport.

Kiemelt Partnereink