Logisztika Sárga targoncákkal a zöld jövőért

Sárga targoncákkal a zöld jövőért

Pörge Béla | 2022.09.23 10:23

Sárga targoncákkal a zöld jövőért

Fotó: Pörge Béla

A német Jungheinrich már harminc éve szolgáltat Magyarországon az intralogisztika területén. Bár a vállalat leginkább a sárga targoncáiról ismert, ennél szélesebb a szolgáltatási területe. Erről és a cég fenntartható jövőképéről is szó esett a vállalat biatorbágyi telephelyén tartott rendezvényen.

Hirdetés

Elsőként a Jungheinrich Magyarország ügyvezető igazgatója, Horváth Zoltán köszöntette a sajtó képviselőit. Bár kezdésként rögtön leszögezte, hogy számokkal nem készült a mai előadásra, azért így is több érdekes adatot is közölt amellett, hogy röviden felvázolta a cég jövőképét – aminek középpontjában a fenntarthatóság áll.

A Jungheinrich az elmúlt években több komoly energetikai beruházás keretében korszerűsítette biatorbágyi telephelyét, emellett a cégnél nagyon büszkék az elektromos szervizautókra is. Egy hamarosan megvalósuló beszerzésnek hála a magyar Jungheinrich szervizautóinak tíz százaléka elektromos lesz – az első eVitók bemutatásakor az autopro.hu is jelen volt.

Ami a közeljövőt illeti, konszernszinten 2025-től már csak zöldenergiát szeretne használni a cég, 2030-ra a globális Jungheinrich szervizautóinak 75 százaléka elektromos lesz, 2040-től pedig karbonsemlegesen működik majd a vállalat.

A fenntarthatóság lehet sárga is

A közgondolkodásban a fenntarthatóság és a környezetvédelem színe a zöld, de a Jungheinrich szerint a sárga is alkalmas erre: 2011-ben mutatta be a vállalat az első lítium-ionos akkumulátorral felszerelt elektromos targoncáját. Magyarországon 2016-ban adták el az elsőt, ma viszont már a hazai piacon értékesített targoncák 45 százaléka is lítium-ionos.

Horváth Zoltán, a Jungheinrich Magyarország ügyvezető igazgatója

Horváth Zoltán, a Jungheinrich Magyarország ügyvezető igazgatója | Fotó: Pörge Béla

A fenntarthatóságot szolgálja a Jungheinrich tevékenységének azon ága is, ami targoncák felújításával foglalkozik. A régi járművek is masszív szerkezetek, így némi optikai felújítás és az akkumulátor, valamint a hajtás korszerűsítése után még évekig megbízható, és immár környezetbarát targoncák lehetnek.

A vállalat az elektromos targoncák üzemeltetésében is segít a partnereinek, sőt, a szükséges infrastruktúra megtervezésében is az ügyfelei rendelkezésére áll.

Állandóság, mint vonzerő

A harmincadik évforduló kapcsán természetesen szó esett arról is, hogy a Jungheinrichnek bőven vannak olyan ügyfelei, akik már harminc éve partnerei a cégnek. Talán ennél is beszédesebb viszont, hogy a jelenleg kétszáz főnél is több embert alkalmazó vállalat dolgozóinak 19 százaléka több mint 15 éve a Jungheinrichnél dolgozik – néhányan 25 évnél is hosszabb ideje.

A cégnél az átlagos szolgálati idő nyolc év, vagyis nem beszélhetünk komoly fluktuációról. Horváth Zoltán pedig már közel 17 éve ügyvezető igazgató a Jungheinrich Magyarország élén, így az állandóságot ő maga is jól képviseli.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink