Logisztika Nagyot lépett az elektromos átállás felé a Duvenbeck

Nagyot lépett az elektromos átállás felé a Duvenbeck

autopro.hu/P.B. | 2023.12.15 11:22

Nagyot lépett az elektromos átállás felé a Duvenbeck

Fotó: Duvenbeck

Öt új tisztán elektromos Volvo FH tehergépkocsit állított forgalomba a Duvenbeck a ZF egyik németországi telephelyének kiszolgálása érdekében. Az öt új e-teherautó november vége óta ingázik az 1-es üzem és a tőle 15 kilométerre lévő, 4-es üzem/DVZ külső raktár között.

Hirdetés

A Volvo FH Electric járművek hajtása három villanymotorból és hat vontatási akkumulátorból áll, amelyek összkapacitása 540 kilowattóra. Ezek mindössze 2,5 óra alatt teljesen feltölthetők akár 250 kilowatt egyenáramú töltési kapacitással. A Duvenbeck azonban nem ad tájékoztatást a Saarbrückenben használt töltőkészülékről.

A saarbrückeni üzem a ZF egyik legnagyobb gyártóhelye. A beszállító ezen a telephelyen gyárt automata sebességváltókat személygépkocsikhoz.

„A károsanyag-kibocsátásmentes elektromos teherautókba való legújabb befektetésünk jó példa arra, hogy az ipari és logisztikai partnerek együtt haladnak előre a technológia visszafordíthatatlan átalakulásában” – mondta a beruházásról Bernd Reining, a Duvenbeck járműflotta-menedzsere. „S pontosan ezt az üzenetet tesszük ki a járműveink ponyvájára, hogy jól látható legyen. A Vision Zero egy olyan cél, amelyet ügyfeleinkkel való partnerszerű kapcsolatokban igyekszünk megvalósítani.”

A Duvenbeck csoport nyolc országban több mint 33 telephelyen bő 6000 embert foglalkoztat. Az 1932-ben alapított vállalat teljes körű logisztikai szolgáltatóként írja le magát a vezető logisztika, a szállítmányozás és a szerződéses logisztika területén. A Duvenbeck saját, 1500 járműből álló flottával rendelkezik, a vállalatnak Magyarországon Kecskeméten van a legnagyobb telephelye, de jelen van Hegyeshalmon és Csehbányán is.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink